fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 črc 2025 19:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 13 čer 2008 17:57 

Ahoj Taky10,díky za odpověď. Je mi špatně jen po jídle,bolí mě jako za hrudní kostí,někdy je mi špatně tak,že mě až bolí hlava,ale snad to bude dobré. Jinak jsem spokojená,nemám hlad a naštěstí ani chutě. ZATÍM snad to ani nepřijde. Ještě bych se ráda zeptala,kdy jste začali hubnout,mě se to nehýbe..z nemocnice jsem přišla o 4,5kg lehčí(v pondělí) a od té doby ani deko. Jsem netrpělivá,já vím.
Díky za přivítání..to potěší.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 09:58 

Taky záleží, jakou máš operaci....já mám bandáž....podle toho, co popisuješ budeš mít asi jinou operaci ne???Jinak já jsem za první týden tenkrát zhubla 5 kg a ak už to šlo pomalu, tak kilo týdně a po 2 měsích tak 2 kg měsíčně a teď?? Skoro rok po operaci je každé kilo dole velká událost :lol: jde to hodně pomalu, ale hlavně, že to nejde nahoru...i kdyby to mělo být kilo měsíčně, za rok je to 12 kg, což je taky pěkné, dlouho jsme s tím nic nedělali, tak teď dlouho musíme čekat, až se nás sádlo bude pouštět, nechce se mu, ale musíme nad ním postupně zvítězit....ten boj už přece nevzdáme, když jsme pro to podstoupili tolik věcí :lol: :lol: Tak buď hlavně trpělivá, někdy váha zlobí a zůstane stát, takových malých i velkých krizí ještě bude a může Ti to potvrdit každá i každý z nás....jen to nevzdávej a čekej...však ono to zase půjde, držím palečky...a jestli Ti bude takto dál, raděj vyhledej doktora...ale tam, kde Ti to dělali

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 13:30 

Ahoj ahoj, zdravim vsechny pritomne. Uz jsem si to tu pekne prolezla a plna vedomosti absolvovala konzultaci u pana Dr. Cierneho v Brne tuto stredu. Je mi 30, 112 kg a 168 cm, BMI 40. Za 2 tydny mne ceka navsteva u psycholozky a jak jsem zminila ve volne diskuzi, VZP momentalne neni kamarad s BMI Chirurgii, tak to musim nejak poresit. Krasny vikend... :)

22.9.2008 bandáž žaludku BMI Chirurgie Brno Mudr. Cierny
26.4.2013 OMG bypass, Breclav Mudr. Cierny

http://petulka1650.rajce.idnes.cz/Osobni/

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 19:08 

Ahojky,mám adjustativní bandáž žaludku,laparoskopicky. Dneska jsem si kousla do jídla a dvě hodiny jsem myslela,že umřu,bolest a bylo mi špatně. V pondělí,nebo ve středu jdu na stehy,tak se poptám,je to hrozná bolest a trvá to hrozně dlouho. Váha je pro mě důležitá,ale bolest důležitější,dcerky z toho mají strach,protože se tvářím,že umřu. :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 19:20 

Hannach pises ze si kousnes do jidla, ale jestli jsi tyden po operaci, tak bys mela byt jenom na tekute strave, zadne kousani, to az mesic po operaci a pomalu

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 19:26 

Ahojky,jo kousla jsem do okurky,jsem tele...myslím,že jsem poučená,ale mě je bohužel špatně občas i po polévce. Eva

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 22:34 

Hannach11 píše:
Ahojky,jo kousla jsem do okurky,jsem tele...myslím,že jsem poučená,ale mě je bohužel špatně občas i po polévce. Eva

Je možné, že máš po operaci větší otok, než je obvyklé :arrow: každý člověk reaguje trošku jinak :? . V této době tě také ještě může tlačit plyn, který do nás před operací "napustí" :roll: , aby měli více prostoru pro zákrok. Mě to tlačilo v ramenou a těsně po operaci se mi i špatně dýchalo :( .
Každopádně to lékařům řekni a zatím buď pouze na tekuté stravě :!: . Doporučuji čisté vývary, kefír, čistý bílý jogurt a džusy či rajčatovou nebo mrkvovou šťávu (můžeš je i ředit, aby nebyly tak husté). Vše v množství max. 100 ml. Pij pomaličku, po malých doušcích (nebo nabírej malou lžičkou) a dělej mezi jednotlivými "sousty" :wink: odstup alespoň 1 minutu. Snad to tvé problémy zmírní. Mezi těmito "jídly" pij vodu bez bublinek nebo ovocný čaj. Ten je lepší, protože teplé dělá žaludku dobře a ten pak lépe přijímá potravu. I pití musí být velmi pomalé a po doušcích!
A pozor! Okurka spolu s mrkví jsou dost rizikové i pro ty, kteří mají operaci dávno za sebou, takže na ně zatím raději zapomeň :wink: .

Naposledy upravil Gábina dne 14 čer 2008 22:39, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 14 čer 2008 22:38 

nelojsska píše:
Díky za přivítání :lol:
Tak něco o sobě.je mi 27 let vážím 114kg a měřím 160cm.Mám 2 děti holčičku a kluka.Bydlím kousek od Loun.Metřík bych si klidně udělala vypadá to pěkně , jen nevim jak.

Ahojky :lol:
vítám další hubnoucí od Loun :P Jestliže se chystáš do ISCARE, čeká tě bandáž, že? Myslím, že jsi zvolila dobře a přeji ti, abys už dostala vytoužený termín :D . Pokud chceš, napiš mi soukromou zprávu. Třeba bychom se mohly i sejít, když budeš chtít. Jsi první, kdo bydlí kousek ode mne :wink: . Ale klidně si můžeme i nadále "jen" psát. On i ten virtuální internetový svět má něco do sebe :wink: :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 07:12 

Ahojky,já okurky miluju a když si je nastrouhám úplně na jemno,tak je to dobré. Ale já jsem si kousla,to byl problém. Jak jsem léta zvyklá do všeho kousnout,tak se mi to vždycky vymstí :cry: . Já myslela,že s jídlem se nesmí pít,až půl hodiny po jídle? Musím se na vše poptat,ale u nás nejsme klinika,jen nemocnice a tohle dělaj výjmečně. Já ráno po operaci dostala housku a kafe. A k obědu brambory,maso a omáčku..tak to už o něčem vypovídá. Tak musím vše dohledávat sama. Takže díky za každou radu..beru si jí k srdci...DÍÍÍÍÍÍÍÍÍK Eva

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 18:23 

Ahojky Hanach,,,já opravdu byla skoro měsíc na tekuté stravě...první týden jen na aktimelech po 3 hodinách, víc jsem si nedovolila, po vytažení stehů nějaká ta přesnídávka a puding, maximálně vývar z polévky a tak...přežívala jsem tak měsíc, tak koukám, co vše v jinýcgh nemocnicích dělají....jímá mě až z toho hrůza...no nic, teď jsi použená a dokud se Ti kroužek neusadí, což je právě asi měsíc, měla by jsi být na tekuté stravě...hodně štěstí a žádné experimenty Ti přeje M. :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 18:29 

Evi, jinak Gábinka je náš rekordman a super ženská, to co dokázala, tak obdivuji a je to ženská s velkým Ž a hlavně s velkým srdíčkem...bylo by škoda, kdyby jsi se s ní osobně nesetkala, jako mnozí z nás, nejen, že Ti může poskytnout mnoho důležitých rad, ale hlavně získáš prima kámošku, na kterou se vždy můžeš obrátit....fakt si jí vážím a je to holčina, která Ti dodá energii...vřele Ti ji doporučuji, mít jí kousek u sebe, tak jsem u ní obden :lol: :lol: :lol: Promiň Gábi, ale musela jsem to napsat.... :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 18:58 

Marti děkuji. :oops: :oops: :oops:
Jsem dojatá a těžko hledám slova, kterými bych na tak velkou chválu reagovala. Obrázek
Já zase hrozně obdivuji tebe. Zvládáš denně spoustu dětí - to by mě asi zabilo :roll: - máš spoustu pohybových aktivit - kam se na tebe hrabu :oops: - vypadáš skvěle a při tom všem jsi veselá a plná optimismu. Navíc mi nemohlo uniknout, že jsi na fóru téměř denně, reaguješ i na otázky, které jsou položeny snad podvacáté (to se jistě projevuje tvá profesní trpělivost :P ), vždy se snažíš poradit, potěšit či povzbudit. Vím, že to také nemáš jednoduché a o to víc si tě vážím.Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 19:18 

Hele, slzím a nemám slov...napsala jsem moc dlouhý příspěvek, ale někam se zatoulal........psát ho znovu nebudu :lol: :lol: o prázdninách mám času moc a moc...někoho vezmu sebou a zarazíme holčino za Tebou...neboj, dáme Ti vědět předem....ale opravdu jsi mě donutila k slzám...díky mám tě mmmoooc ráda

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 19:21 

Ten příspěvěk pře tím patřil Gábince..... :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 15 čer 2008 19:30 

Moc Vám všem děkuji,jsem vděčná za každou radu. Bohužel nás ničím nepoučili. Šla jsem na operaci po 3 týdnech,tak to byl fofr. něco jsem načtené měla,ale většinou to byla pozitivní zkušenost. Žádná bolest,zvracení...tak díky za rady. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina