Hannach11 píše:
Ahojky,jo kousla jsem do okurky,jsem tele...myslím,že jsem poučená,ale mě je bohužel špatně občas i po polévce. Eva
Je možné, že máš po operaci větší otok, než je obvyklé

každý člověk reaguje trošku jinak

. V této době tě také ještě může tlačit plyn, který do nás před operací "napustí"

, aby měli více prostoru pro zákrok. Mě to tlačilo v ramenou a těsně po operaci se mi i špatně dýchalo

.
Každopádně to lékařům řekni a zatím buď pouze na tekuté stravě

. Doporučuji čisté vývary, kefír, čistý bílý jogurt a džusy či rajčatovou nebo mrkvovou šťávu (můžeš je i ředit, aby nebyly tak husté). Vše v množství max. 100 ml. Pij pomaličku, po malých doušcích (nebo nabírej malou lžičkou) a dělej mezi jednotlivými "sousty"

odstup alespoň 1 minutu. Snad to tvé problémy zmírní. Mezi těmito "jídly" pij vodu bez bublinek nebo ovocný čaj. Ten je lepší, protože teplé dělá žaludku dobře a ten pak lépe přijímá potravu. I pití musí být velmi pomalé a po doušcích!
A pozor! Okurka spolu s mrkví jsou dost rizikové i pro ty, kteří mají operaci dávno za sebou, takže na ně zatím raději zapomeň

.