fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 črc 2025 14:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 zář 2008 21:17 

Peťulo, máš-li BMI nad 40, je to bez diskuze. Mezi 35-40 se posuzují tzv. komorbidity= komplikace, které ti obezita způsobuje. V mém případě stačilo, že mě neunesla kolena, bolela mě záda a ortoped mi napsal papír, že musím zhubnout. Záleží, jak na tom jsi. Jinak kašičkama to určitě není, ty jíš měsíc, ale hubneš léta- koukni na holky, ty jejich úbytky jsou dlouhodobé. Ale chce to určitě i sebekázeň, ale ta třeba v mém případě jde ruku v ruce s úspěchy. Nebudu pokoušet zákuskem, když váha tak krásně klesá, no ne?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 06:36 

mažu

Tubulizace 7.12.2010 v Ov panem dr .Foltysem.

Naposledy upravil ppperla dne 01 úno 2011 16:06, celkově upraveno 3

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 06:40 

pan doktor z Ostravy mi psal email, že mu dneska mám zavolat kolem páte hodiny, takže jsem zvědavá co se dozvím a určitě dám vědět.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 10:52 

Ppperla,
Ahoj jsem Michaela a na bandáži jsem byla 29.9.08,taky jsem tu hodně psala a zajímala se o vše o klad i zápor i přes váhání ,šla jsem do toho a nelituji.Myslím si ,že se bojí všichni a nikdo ti nezaručí jestli jsi ta co bude po operaci v pořádku ,nebo ta s negativním výsledkem.Můj obvodní doktor mě tak odrazoval a stejně jsem do toho šla a je mi hezky.Byla jsem na kontrole v pondělí a mám dole 8,5 kg tuku...a to jsem jí i řekla ,že nejím zdravě ,že dokud váha bude klesat budu jíst normálně a pak až se zastaví oblehčím....byla opravdu moc hodná i dokonce ,jsem se zeptata ,když je spokojená s hubnutím ,jestli nemusím jezdit každý měsíc na kontrolu a nemusím.Jedu až 1.12.,jen kdyby se mi něco nezdálo ,tak mám přijet.No prostě Super jednání.OPRAVDU ,dnes už nelituji................ :D :D :D Rozhodnutí je na tobě,na nikom jiném......................... :?: :?:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 10:58 

nelojska
děkuji ti za tvou odpověd:-) to mě těší. .
ano máš pravdu člověk nikd ynemuže vědět co je za typ člověka, ktermeu to sedí nebo nesedí. to s evše ukáže po tom.Informuji s ei přesto že ani nevím jestli jsme ktomu vhodná, ale ono tak yčlověk s emusí informovat než do nečeho chce vejít:-D

mylsím že jde hlavněo ten princip že nejíš hodně , protože tě to tolik nepustí.Že to byse smusela asi hodně extremně přejíst abys to povolila ne,? A máš pravdu pokud jíš všechno jen meně a hubneš je to uspech a jak se ti to zpomali nebo zastaví už budeš chudší a budeš mít stahnutej žaludke takže si pak jídlo pohlídáš bez velkýho hladu.

máš bandáš taky nedávno danou .hezkej uspěch. Tak hodně štěstí i dál:-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:14 

ppperla, tak já ti taky napíšu moji zkušenost a pocity. Ležela jsem s Míšou (nelojskou) na pokoji. Jsme spolu stále v písemném kontaktu a můžu říct, že to máme v současnosti každá úplně jiné. Já prostě žádné omezení co se týče jídla necítím, musím si hlídat dávky jídla-to znamená 100ml maximálně. Myslím si, že bych do sebe dostala daleko víc, ale to bych už nehubla vůbec. I teď mi to jde pomalu, ale jde. Bojuju hlavně s chutí-hlad pociťuji tak za 2-3 hodiny po té malé porci a o tom celá bandáž asi je. Malé porce jídla a častěji. Také nejím nijak extra zdravě, jím vše a to co mi chutná, ale málo. Jsem teď hrozně ráda, že jsem na bandáž šla a zatím mi to nedělá žádné problémy. Na kontrolu teda musím jezdit každý měsíc, ale mám jiného chirurga než Míša. :lol:

Iscare
1. doplnění 16.10.08 - 2ml, 2. doplnění 10.12.08 - 1ml

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:21 

Alkac ahojky a děkuji taky za odpověd.

no každje asina to reaguje jinak, tak ono možná jíš častěji ale nepustí tě to nika ne,? no těm chutím člověk nezabrání toby námmusely zkrátit mozek ne břicho:-D

já odolávám neustale nekd yuspěšně nekd yneuspěšně chutím na sladke od doby co jsem byla těhotná. každej mi tvrdil jak budu mít holčičku když budu jíst sladke a mám užasneho chlapečka:-D hihi říkám každe tělo funguje jinak.

ta bolest po tom s edá zvládnout po tom zákroku?,od kd yje člověk zcela funkční že jakoby neví že vubec na nějakem zákroku byl??

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:27 

Alkac a co kdyby ti trochu stáhly kroužek právě proto že každe tělo je jiné tak potřebuje něco jineho ty ais potřebuješ víc estáhnout kroužek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:27 

Petro, za sebe můžu říct, že plně funkční jsem až teď, ale to, co dělá ta slečna na tvém metříku bych si ještě netroufla. Zatím jenom rotoped a chystám se na brusle. :D

Iscare

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:31 

Alkac ta slečna na mem metříku je střelená:-D nato byh určitě nešla taky. mě sedy lehy nesedí bolí mě snich pak záda i tak mě bolí. a to by mě porazilo hihi tak at cvičí jen na obrázku:-D

jde mi o tu plnou funkčnost kvuli memu aktivnimu dítěti:-) četla jsem že místo s emusí chránit narazum a tak.
a určitě si vzpomínaš jak se děti rády nosí u maminek a tulí a lezou po nich. oto mi šlo:-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:34 

Petro, na doplnění se zatím nechystám, protože když dodržuju dávky a mám hlad za 2-3 hodiny a hubnu, tak není důvod. Jen jsem ti tím chtěla právě říct, že ten pocit, že už do sebe nic nemůžeš dostat nemá každý a doplnění nepomůže. Mě naopak řekl Melechovský (chirurg) že jakmile bych cítila to nasycení, tak už se přejídám a roztahuju horní žaludek. :D

Iscare

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 11:42 

Petro, na to si pak budeš muset dávat pozor asi pořád. Místo okolo portu je citlivé nejdýl, to mě ještě dneska bolí, ale dá se to vydržet. S dětma to určitě zvládneš, ale jak říkám, budeš muset být víc opatrná.

Ještě ti chci napsat, že jsi se zasekla v sekci představení, tak radši přejdi do operací, nebo někam jinam ať se nenarušujou témata. Pa :lol:

Iscare

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 15:51 

ppperla píše:
nelojska
děkuji ti za tvou odpověd:-) to mě těší. .
ano máš pravdu člověk nikd ynemuže vědět co je za typ člověka, ktermeu to sedí nebo nesedí. to s evše ukáže po tom.Informuji s ei přesto že ani nevím jestli jsme ktomu vhodná, ale ono tak yčlověk s emusí informovat než do nečeho chce vejít:-D

mylsím že jde hlavněo ten princip že nejíš hodně , protože tě to tolik nepustí.Že to byse smusela asi hodně extremně přejíst abys to povolila ne,? A máš pravdu pokud jíš všechno jen meně a hubneš je to uspech a jak se ti to zpomali nebo zastaví už budeš chudší a budeš mít stahnutej žaludke takže si pak jídlo pohlídáš bez velkýho hladu.

máš bandáš taky nedávno danou .hezkej uspěch. Tak hodně štěstí i dál:-)
Tak ze své zkušenosti si myslím ,že ono tě to pustí jíst víc než by jsi měla,ale vytáhneš si časem žaludek ,který by byl pak nefunkční a zvracela by jsi,proto v Iscaru říkají netestujte to,to ani zatím nehodlám dělat a ani nebudu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 zář 2008 15:54 

Alkac píše:
Petro, za sebe můžu říct, že plně funkční jsem až teď, ale to, co dělá ta slečna na tvém metříku bych si ještě netroufla. Zatím jenom rotoped a chystám se na brusle. :D
Ahojky,tak to ani ještě tak týden nesmíš ,posilivat břicho ,ptala jsem se na to a s taháním těžkých předmětů,taky pozor,ještě furt hrozí ,že by jsis mohla udělat kýlu........

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 zář 2008 07:43 

Ahoj všem,tak ja je zde viditelným zvykem,také se představím a něco málo o mě.
Je mi 37 let,mám osmiletého syna,jsem rozveden,ale po téměř pěti letech jsme opět všichni spolu a myslím,že šťastnější než kdykoli před tím.
Už po narození jsem byl pěkný pořez....56cm a 4.85kg.Jenže ta chuť k jídlu mi bohužel zůstala až jsem se v 30-ti letech dopracoval k 213kg.V té době jsem s tím za pomocí manželky začal bojovat a po různých vyšetřeních a pomoci obezitologa lékaře v Hradci Králové jsem za rok shodil krásných 56kg.Byl jsem rád že i potom hubnul dále ale mnohem pomaleji,to mi ovšem nevadilo.
Pak přišla doba,kdy jsem chodil z práce do práce(myslel jsem že se tím rodině zavděčím když přinesu domů mnohem více penez) a nevšiml jsem si že po té začala manželka nějak "bláznit",povídali i i "zlé" jazyky,že se má žena stýká s kolegou z práce.No nebudu to prodlužovat,nakonec žena ode mě odešla s tím,že mě nemiluje a pak jsem se rozvedli.Samozřejmě že mě to dostalo až na dno a začal jsem to ŘEŠIT po svém.Jiní to řeší pitím alkoholu,ale já do toho namíchal vše,neskutečně jsem začal "žrát" a k tomu i ten alkohol.Jak jinak to mohlo dopadnout než že jsem opět přibral na neskutečných 240kg.
Po čase,jak jsem již psal výše,jsme se dali s exmanželkou opět dohromady,ale už před tím jsem svou obezitu začal řešit aniž by o tom věděla.Podrobil jsem se veškerému vyšetření a do operace jsem musel sundat aspoň těch 40 kg,což se mi zdálo nemožné.Začal jsem s tím 1.4.2008 a do dnešního dne se mi opravdu povedlo těch 40kg sundat,za což jsem nesmírně rád.Včera jsem byl konečně u lékaře a zdělil mi,že zákrok se provede 7.10.2008.Bandáž v mé situaci mi nedoporučil ale TUBULIZACI ŽALUDKU.Má to celkem velká rizika a vážně mám z toho "vítr".Vysvětlil mi vše co je kolem toho za možné problémy a toho se právě obávám.Chci se tímto zeptat,zda-li má s tímto zákrokem někdo zkušenosti.budu rád za každou pomoc.
Moc děkuji za přečtení tohoto románu,spíše jsem si i ulevil,že jsem se vypovídal.Snad vás to tolik nenudilo. :oops:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina