fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 zář 2025 17:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:21 

Verčo moc děkuju za přivítání. Já mám teď 115 a výška 169. Byla jsem na bandáži před 5-ti lety na Lochotíně v Plzni, tam mi při zavádění propíchli žaludek, bandáž nezavedli, skončila jsem 14 dní na kapačkách, no není to příjemný zážitek. Pak se mi podařilo s Meridií schodit ze 120 na 90kg a konečně po 7 letch otěhotnět, tak to byla paráda. \po porodu jsem se držel kolem 100kg, nic moc, ale nemám žádné extra potíže. Až na to, že jsem zase nemohla otěhotnět, tak mám za sebou rok a půl hormonálních bojů o dítě včetně dvou neúspěšných IVF a váha šla až na těch 115kg. Tak jsem se rozhodla, že překnonám strach a zkusím to ještě jednou. Volala jsem na OB kliniku do Prahy, tam mě objednali až na konec září na vstupní pohovor. Trpělivost není má silná stránka, tak jsem ještě zkusila Plzeň Mudr. Kranostu a ten, že můžu přijet hned ve čtvrtek. Tak jedu. Stejně to mám do Plzně o hodinu kratší cestu. Jen jsem právě od té neúspěšné bandáže za celých 5 let nebyla v žádné té dietologické poradně, tak doufám, že to nebude na závadu.
S metříkem bych zabojovala, ale netuším jak :lol: :lol: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:41 

ciky ahojky. Koukám, že si jako já :) rozhodnu se a jedu. Já se rozhodla takle jednou v pátek v poledne, zavolala jsem svojí doktorce z metabolické poradny, v pondělí si šla pro papíry, v pátek na krev a náhodou se uvolnilo místo u psychologa, za 14 dní na to gastro, sono a plicní. No a teď čekám na 10.9. na chirurgii a snad se dovím termín operace. Kdyby do toho nevletěla doba dovolených tak to možná už mám za sebou :D Jinak rozhodla jsem se 30.4.

jooo na metřík je úžasnej návod na foru. Taky sem to podle toho zvládla :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:42 

Ahoj Káťo, tak to docela trvá, já myslela, jak jako do měsíce bude operace. Tak to je asi utopie, co? Nemám žádné papíry z té poradny, tak doufám, že to nějak půjde.

bandáž 5.11.2010

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:46 

ciki tak já nevim trvá. Rok sem se rozhodovala jestli jo a nebo ne a pořád váhala. Pak to šlo ráz na ráz a fakt nebejt dovolený tak sem už odoperovaná ( aspoň si myslim). Jinak holky co tu chodí na speciální kliniky to maj celkem rychlý. Já jdu na Homolku. Tam se nedělají přímo jenom bariatrické operace. Tak možná i bude delší objednací termín

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:47 

Katko, koukám, že už ji zhubla sama o sobě a BMI už máš po 40, to nevadí? Stejně operaci bude hradit pojišťovna?

bandáž 5.11.2010

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:52 

Ale jak, nějak se tu na tom fóru nemůžu zorientovat :shock:

bandáž 5.11.2010

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 15:55 

ciki volná diskuze a tam je podtema kavárna pro takovéto obyčejné domácí povídání

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 18:47 

Ahoj, po dlouhém (několika letém) rozhodování jsem se odhodlala objednat na OB kliniku a 20.8. jsem byla na první konzultaci. Byla mi nabídnuta bandáž nebo plikace- Mám se rozhodnout do 8.10., kdy budu mít hotové "kolečko" a jsem z toho celá ustrašená, snad se rozhodnu správně. Pokud vám to všem nebude vadit, budu sem nakukovat a nasávat vaše informace a zkušenosti.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 srp 2010 19:36 

ciki:moc Tě tu vítam a přeji hodně moc štěstíčka,a kdalšímu rozhodnutí zda band nebo tubu,no u Tebe bude jistě hrát obava s teho co jsi prožila,ale věz že tak špatná věc se nestává dvakrát,jinak já měla doporučení jen od obvoďačky a stačilo,tak snad taky nebudeš muset nic mít,nebo jen to,tak se drž,a k mimunku co jsi nakonec měla a máš moc blahopřeji :P A věřím že po opce bude další :wink: Jo a moc pěknej metřík,beruška pro štěstí je skvělá :P

beliwa:I ty holka vítej ,a určitě informace nasávej,je mi jasné že rozhodnutí je velmi složité,ale určitě se rozhodneš,je to jednoduché jsou tu holky co mají tubu a řeknou že jsou max spokojeni a zároveň poukazují na band že je taky fajn ,a já mám třeba band a poukazuji na tubu že je taky fajn,každé má své proti a pro,takže je to nejspíš skoro jedno,můj názor je jedinej že když je band,a nefunguje může se znovu operovat a dát tubu,ale zatim jsem nezjistila zda ,když je tubu a nefunguje,zda jde za něco vyměnit?to jsem se chtěla holek zeptat,takže to hodim pak do kavárky tak se drž,přeji hodně štestíčka :P :P :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2010 07:20 

Ahoj Beliwko,
já jsem se také rozhodovala zda bandáž nebo plikaci. Rozhodla jsem se pro plikaci. Bála jsem se portu, ale na druhou stranu se dá doplnit manžeta. Plikace je něco jako tubulizace, ale stím rozdílem, že žaludek ti zůstává celý, pouze je zavinutý a zmenšený - a je to vratná záležitost. U plikace se ti nemůže stát, že ti něco, co jsi málo rozkousala, nebo slupka (např. z rajčete, jablka) ulpí v místě stažení manžetou - toho jsem se já bála.
Jinak tě tu vítám :D . Já neměla žádné doporučení od žádného lékaře, pouze jsem si zavolala na OB kliniku a objednala.
Držím palce a hodně štěstí

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2010 07:59 

exante-beliwe:no vidíš tak co se týká přímo plikace o té jsem četla málo,a nebyla jsem si jista zda je vratná,pokud ano tak to zní velice dobře :wink: tak se drž a přeji jen krásné dníky :P

Předmět příspěvku: Představení
PříspěvekNapsal: 25 srp 2010 14:28 

Ahoj všem, jsem po bandáži 6.5.2010, zatím mám dole 15 kg, mám pocit, že jím úplně normálně a všechno (samozřejmě v menších dávkách a 6x denně :-) a naprosto žádné problémy nemám. Jo a už nosím krátké sukně :-)

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 srp 2010 20:11 

saga123 vítám Tě mezi námi a gratuluji k opce a k odhoteným kilům :wink: Je moc dobře, že je vše OK a cítíš se bezvadně, jen tak dál, držím palečky :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 srp 2010 08:46 

saga123:Ságo i já Tě tu pěkně vítám,a zdravím dalšího bandážníka,akorát se zatím nemohu nějak rozkoukat v Tvém metříku,chybí mi tam kilečka,jinak je dobře že Ti to tak krásně jde a přeji jen tak dál :wink: :P A kukni se už je zde sekce přivítání ,tak stačilo otevřít a dole zaslad odpověď,to jde u každého tématu,ať nemají holky problém s přehazováním :wink: oni jsou pak zlí :evil: :lol: ale ,nelekni se jen malinko,ne to byla sranda,jsou hodní tak se drž papa

Předmět příspěvku: Představení jane-jane/Turnov
PříspěvekNapsal: 26 srp 2010 18:31 

Ahojky všichni,,,,,, vaše forum jsem cíleně vyhledala po dnešní první návštěvě Mudr. Hrubého v Turnově. V čekárně tam hlaholila parta "děvčat" před i po zákroku a vyrozuměla jsem, že se někde schází, aby si sdělovaly dojmy a vzájemně se podporovaly. Moc se mi to líbilo a proto jsem zde. Rozhodla jsem se totiž také zabojovat se svými "mišelinkami". Byla jsem rozhodnutá pro bandáž.... dnes mne však pan doktor v ordinaci zaskočil nabídkou tubulizace a já mám ze všech těch informací hlavu jak pátrací balon a nevím k jaké alternativě zákroku se přiklonit. :roll: :?:
p.s. Omlouvám se, pokud jsem svůj příspěvek napsala na špatné místo.... zatím se v tom tady motám jak nudle v bandě :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina