fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 14 zář 2025 22:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 15 led 2013 13:00 

cathyna
tak tam jsem byla osobně operována jako ostatní a můžu jen doporučit... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 12:27 

Ahoj, jsem tu nová a chtěla bych jít na bandáž žaludku.Je mi 30 let jsem vdaná a zatím bezdětná:-(.Celý život bojuji s nadváhou, ale neúspěšně, moje paní doktorka mi napsala doporučení na bandáž do Iscare tak jsem se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s touto klinikou.Jsem úplný nováček takže nevím co tomu všemu předchází atd. mohl by mi někdo dát nějaké informace.Bodlinka :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 13:49 

Ahoj Bodlinko,je moc dobře že jsi našla toto forum.Jisto jistě ti čtení příspěvků tady pomůže v rozhodování a dalším postupu před a po operaci,ať se nakonec rozhodneš pro kteroukoliv.Možná by bylo dobře kdybys o sobě napsala něco víc.Bandáž pár lidem funguje dobře,pár lidem vůbec,ale většina je po čase reoperovaná.Vše se dočteš v jiných tématech tady.Myslím ,že asi trochu záleží i na výchozí váze,při které podstupuješ bandáž.Málo kdo tady díky bandáži s hodil 30 a více kg,i když jsou i vyjímky co díky bandu sundali 50 kg.V Iscare jsou lékaři i sestřičky moc milý,prostředí je luxusní,nesrovnatelné se starými nemocnicemi,ale pokud si vše tady důkladně pročteš,tak zjistíš ,že v případě nutnosti reoperace je to v Iscare téměř nemožné.Vím o čem mluvím,taky jsem byla na bandu v Iscare za první rok sundala 27 kg ,pak se to nehlo a po 5 letech začala váha i přes nezvětšení porcí stoupat nahoru.V podstatě jsem od bandu nejedla tuhou stravu jen jogurty,žádné pečivo a časté zvracení.Krkolomně jsem docílila vyndání bandu,ale ne v Iscare,tam to zamítli okamžitě,ale v Jablonci a nyní mě čeká reoperace na bypass.Iscare se zuřivě drží jen bandáží ,je nejlevnější a mám pocit,že max.plikace,ale ty se jim tam často rozmotávají.Záleží jak moc je tvá nadváha velká a podle toho by ses měla rozhodnout na typu operace.Já osobně bych třeba svojí dceři band.nedoporučila.Ale je to jen na tobě.Ona bandáž zlobí až po delší době.Doporučuji pročíst téma ...padlé prstýnkové bojovnice.....tam se vše dočteš podrobněji.Každopádně je moc dobře,že jsi tu a rozhodnutá nechat si pomoci.

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 13:55 

.

Naposledy upravil Meg dne 08 úno 2013 22:27, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 15:18 

Ahoj zahradnice, zatím se v tomto foru moc nevyznám a ještě jsem tady toho moc nepročetla, ale děkuji za tip.Vlastně ještě nevím jaký druh operace bych chtěla podstoupit, myslela jsem že to za mě rozhodne lékař :).Nyní vážím 140 kg a měřím 173 cm, 2x jsem podstoupila odtučňovací kůru v lázních, 3x jehličky do uší, chodila jsem do STOBU a držela plno nesmyslných diet, navštěvovala endokrinologii, ale kila jdou pořád nahoru.2x jsem podstoupila umělé oplodnění, ale neúspěšně a kila nabraná po hormonech se snažím shodit už přes rok.Skoro nikomu jsem o mém záměru ještě neřekla, a komu jsem to řekla tak mi to vymlouvá :(.Jsem z okresa Tábor a chtěla bych nějaký tip na dobrou kliniku nebo nemocnici kde bych se dozvěděla co je pro mě nejlepší.Také jsem se chtěla zeptat jestli se tento zákrok platí, mám českou průmyslovou pojišťovnu.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 15:34 

Bodlinko vítej u nás na foru a gratuluji k rozhodnutí, které Ti určitě změní život... aby to bylo k lepšímu, tak pečlivě vybírej typ operace, kterou podstoupíš, aby jsi časem nelitovala svého rozhodnutí ... více se dočteš zde :arrow: viewforum.php?f=52 :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 15:48 

Bodlinko
Vítám Tě mezi námi! Z jižních Čech jezdí děvčata do Mostiště http://www.nszmostiste.cz/ nebo do Turnova http://www.nemtur.cz/index.php?id=408
S Tvou váhou bych Ti doporučila zvážit spíše jiný typ operace :roll:

Meg
Vítej ztracená dcero :mrgreen: Blahopřeji k termínku a zůstaň tu s námi. Nalezneš tu podporu.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 17:29 

Bodlinko,tak to bych se do Iscare z jižních čech určitě netáhla.A jak ti psala Annax,stálo by za zvážení spíše jiný druh bar.operace.Myslím že by sis tím ušetřila případné zklamání a následnou reoperaci.Při této váze chodí lidičky spíš na tubu,nebo bypass.Ten úbytek tam je jistější,vyšší a trvalejší.Určitě si to vše pročti abys byla připravená a pak to prober s doktorem.Stejně budeš muset projít povinným kolečkem a tedy i psychologem,tak máš čas.Pokud půjdeš do Iscare skoro určitě tě budou přesvědčovat na bandáž.Můj osobní a na vlastní kůži vyzkoušený názor na band znáš.Nemusí být stejný s každým tady,ale s většinou jistě.Popřemýšlej,pročti co se dá,poraď se s rodinou a pak se rozhodni.Kvůli té pojišťovně si ale raději zavolej tam kam se nakonec rozhodneš jít,znáš to jak to dnes je.Já mám VZP,před bandem jsem musela přejít k ministerstva vnitra a za 2 roky zase zpět k VZP,protože ta v tu dobu nedělala takový potíže.To se mění a ne všechny nemocnice mají smlouvy se všema pojišťovnama.Držím ti palce ať se jakkoliv rozhodneš,aby to bylo rozhodnutí správné a ty jsi byla spokojená jako spousty lidiček tady.Výhodou je tohle forum,mužeš se ptát i v SZ a dozvíš se spoustu užitečných na vlastní kůži odzkoušených rad.Kohokoliv se tady na cokoliv zeptáš,odpoví a bude se snažit ti zodpovědně poradit a pomoct,tak se drž,100% ses rozhodla správně,sama bez pomoci doktorů,jen dietama by jsi to sotva zvládla,natož pak natrvalo,bez jo-jo efektů.

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 17:48 

BODLINKO Já jsem též nová tady a začínám. Byla jsem v Praze v ÚVN u prof.Kasalického, kdysi jsem chtěla jít na bandáž, ale nakonec jsem to nedochodila. Pan profesor mi řekl, že je dobře, že jsem na bandáž nešla, že on už ji dokonce ani nedělá. Mám jen o něco málo větší váhu než ty a rozhodla jsem se pro tubu. Držím palce! :wink:

27.3 dokončeno kolečko
15.8. plikace ÚVN Praha prof. Kasalický, v den operace 132 kg
Metřík dokončen 19. 5. 2014.
...a mašinka ještě kousek popojela..
7.1. 2015 abdominoplastika
http://redkvicka7.rajce.idnes.cz/Redkvicka

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 18:15 

pan profesor Kasalický má totiž rozum, když už bandáže nedělá !! :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 20:49 

bodlinko, meg, redkvička - vitajte , prajem veľa úspechov v chudnutí !!!! hlavne čítajte , pýtajte sa a čerpajte veľa informácii - tí čo sa rozhodujete že aku opku !!!

Obrázek

36rokov , v šťastnom manželstve , 13-ročná slečna , 1mačka
po 11-ročnom boji s nadváhou : tubu pri 126kg - 17.1.2012 v B.B., Dr.Marko
3/2013 mastopexia prs
10/2013 laser.opka varixov oboch nôh
3/2014 plastika "lifting" stehien a augmentácia prs

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 led 2013 21:02 

VÍTÁM VŠECHNY NOVÁČKY! :lol:
Obrázek

12/10/12 reoperace bypass při 108kg,primář Vraný,Jablonec nad Nisou - úspěšně zvládnuta!
23/10/13 abdominoplastika,MUDr.Hokynková,Brno - Bohunice.
9/7/14 dokončení metříku
Žádný cíl není tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů...Obrázek...

PříspěvekNapsal: 17 led 2013 14:23 

Ahojky, moc děkuji za uvítání a vaše rady, včera jsem četla a četla všechny možné diskuze a je pravda že bandáž tedy úplně vypouštím.Našla jsem tu kontakt na pana doktora Čierného, byl jste někdo u něho??A co se týče Iscaru tak jsem si vyzjistila že nyní tam třeba tubu dělají docela běžně a často, mám tam tak trochu známeho tak jsem myslela, že tam by to bylo nejlepší ale raději dám na zkušenosti spokojených lidí a co jsem třeba četla o MUDr. Čierným tak mám pocit že je v tomhle ohledu docela kapacita.Takže teď už vím, že půjdu na tubu nebo baypass, ale to si budu muset asi rozhodnout až podle toho co mi k mé váze řeknou lékaři, teď už akorát hledat to místo kam se objednat na konzultaci.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 17 led 2013 14:48 

Bodlinko
Mudr. Čierný je skutečná kapacita, kromě jiného zakladatel tohoto fóra, stál u začátku provádění bar. operací v ČR. Vřele doporučuji :D
Z jižních čech to nemáš daleko ani do Mostiště, které je na Vysočině a tamního dr. Šimoníka si děvčata také moc chválí! V Mostišti ale nedělají bypassy.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 17 led 2013 17:23 

Ahojík,jsem tu nová,mám dva kluky a před třemi roky jsem prošla neůspěšně umnělým oplodněním,chodila jsem do dietologické ambulance,jehličky... ,loni shodila 11kg,během roku vráceno zpět,mám postiženého syna a více jsem se věnovala jemu než sobě,díky kamarádce jsem se dozvěděla o těchto operacích a vyhledala toto fórum.V úterý se objednáváme na vyšetření tady v Brně.Pročítám vaše diskuze i vaše úspěchy a jen koukám,co je možné docílit. Mohu říci že měřím 164cm a váha asi 118kg,nevím přesně váhu mám hozenou v posteli.Zítra jak budu mít čas a klid,tak váhu upravím hned jak se zvážím.Přemýšlím buď nad Tubu,nebo Plikaci... ještě nevím a co mi doporučí lékař,jsem na začátku,mám trošku strach... věřím že uvnitř mám vytoužený cíl a od příštího týdne se o něco posunu.
Ps: takže váha je přesná,asi tím že se znám i podle oblečení...

38.roků,měřím 164cm,milující manžel a dva puberťáci, každý jiný,starší-bude mu 20. postižený a mladší- je náš benjamínek,protože i když je mu 15,tak ho máme teprve půl roku oficiálně ve vlastní péči

Naposledy upravil andré dne 17 led 2013 18:17, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina