Ahoj Lenko
Také ti gratuluji k termínu - za chviličku to budeš mít za sebou a léto už pro tebe bude krásné
Já jsem o operaci informovala jen své nejbližší (ani to neví celá rodina). Pro ostatní prostě hubnu, protože málo jím a jezdím do Prahy na konzultace k obezitologovi - konečně i to je pravda.

Ví to i několik mých známých, ale těm jsem to řekla, až když byly výsledky viditelné. Myslím, že by mě obtěžovaly zkoumavé pohledy, zda je už vidět, že hubnu, nebo reakce, že teda jako nic moc na to, že jsem byla na operaci apod.

Někteří "dobráci" také mají pocit, že operace udělá vše za tebe a zhubnutí tedy není výsledkem zvýšené snahy či odříkání.
Myslím, že nikdo další to zatím vědět nemusí a sama si později rozhodneš, zda se o své "tajemství" podělíš s někým dalším.

Upřímně - teď už by mi ani nevadilo, kdyby se to dozvěděli i jiní lidé, protože si troufám říci, že výsledky mám a pokud by chtěl radu někdo obézní, ráda mu bandáž doporučím.

Sice vážím ještě hodně, ale cítím se skvěle a přistihla jsem se, že když vidím některé baculky, jak nešťastně funí do schodů v nepadnoucím nepohodlném oblečení, je mi jich líto.

Přesně vím, jak jim je a pokud by některá z nich chtěla z toho všeho ven, ráda jí radou pomůžu.
Pokud jsi někdy měla problémy se žlučníkem, vymluv se na něj. Je to o to lepší, že nikomu pak nepřijde divné, že málo a opatrně jíš (případně můžeš tvrdit, že to či ono ti po operaci dělá problémy

). Nebo se vymluv podle rady Zelenoočky, o té kýle si třeba jako ani nevěděla a odhalili ji náhodně při nějakém vyšetření . . . Určitě si poradíš - jsi přece ženská

.
V lékárně či ve zdravotnických potřebách sháněj stahovací punčochy (jsou od chodidel až na stehna). Řekni, že je potřebuješ na operaci jako prevenci proti trombóze. Oni už určitě budou vědět, co myslíš.
Jinak do ISCARE mě přijali v pondělí, v úterý operovali a ve čtvrtek jsem šla domů. Do vyndání stehů (10 dní po operaci) to nebyla žádná sláva - únava, trošku bolesti a pak mě "táhly" stehy, jak se jizvičky hojily - ale pak se to rychle zlepšovalo a bylo mi fajn.

Záleží na tobě, jakou máš práci či jak velkou zátěž ti přináší domácnost, ale minimálně měsíc po operaci by ses měla šetřit (rozhodně nic těžkého netahat!).
Přeji ti, aby to do operace rychle uteklo, abys to v pohodě zvládla a aby se ti pak krásně hublo.