fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 kvě 2025 18:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1276 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pro Lucii
PříspěvekNapsal: 02 říj 2007 22:13 

Život kolem nás je plný zázraků . . .
Někdy bere, někdy dává, stále se mění.
Tvůj život už nikdy nebude stejný jako předtím.
Bude bohatší a radostnější o drobečka, který ho svým smíchem, pláčem a štěbetáním zaplní. . . .

Lucinko, přeji Ti k narození děťátka všechno nejlepší a hodně zdraví vám oběma. :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 říj 2007 22:22 

Lucko také gratuluji a ať jste oba hodně zdraví :P :P :!: :!: :!: :wink: :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

Předmět příspěvku: Gratulace k narození Vašíka
PříspěvekNapsal: 03 říj 2007 06:33 

Ahoj Lucinko, :lol: :wink: srdečné gratulace k narození syna Vašíčka. Ať jste hodně zdraví. Vašík, ať Ti přináší do života jen samou radost a ať z něj vyroste kluk jako buk. :lol: :wink: :D Takže všechno nej, nej, nej přeje Boubelka :D :D
Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 říj 2007 15:51 

Přijmi i ode mně, Lucinko, velikou gratulaci k narození Vašíka, s přáním hodně zdraví, štěstí a jen samých radostí..

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 říj 2007 13:58 

Lucko moc gratuluju a ačkoliv jsi na nás zanevřela, tak by si se mohla zase brzo vrátit, protože za chvíli budeš zase moct hubnout. Ale to záleží jen na tobě. Přeju Vám oběma hodně zdraví a štěstí do života.

Obrázek
[/url]

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 říj 2007 17:02 

Gratuluju k narození miminka a přeji hodně radosti!!!

37 let band 8/07...asi tisícípátý začátek...25/2 10 začínám znovu, doplněno celkem 5ml!!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 říj 2007 18:49 

Elen, já nezanevřela jen to prostě ňák přestalo bavit (nevím,jak jinak to popsat).
jj hubnutí mi zase začne.
V těhotenství jsem nabrala 8-10 kg a z porodnice jsem přišla lehčí o cca 13 kg. :lol:
Uvidíme jak to půjde teď...

Zatím páček, L. :wink:

Předmět příspěvku: Těhotenství a bandáž žaludku
PříspěvekNapsal: 07 říj 2007 23:04 

Ahoj,jsem tu dnes poprvé a zatím se mi nepodařilo najít příspěvky na toto téma. O bandáži už přemýšlím dlouho,ale zatím jsem se nedočetla,jak se slučuje s těhotenstvím. Navíc s IVF. Víte o tom prosím někdo něco? Plánujeme touto cestou mimi. Děkuju. Lú

35 let,synek 9 let a dcerka 2 roky
bandáž 4.1.2008 , odstraněna v těhu, tubulizace květen 2010, Turnov

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 říj 2007 08:14 

Ahoj Lú Vítám Tě mezi námi. Já, když jsem se rozhodovala o bandáži, nejprve jsem svůj dotaz zaslala na:
http://www.plasticka-chirurgie.info/dis ... az-zaludku.

Moje otázka byla:
Je mi 35 let, měřím 168 cm a vážím asi 150 kg. Vážně uvažuji o bandáži žaludku. Mohla bych po zákroku a potřebném snížení hmotnosti otěhotnět? Nebránila by tomu bandáž? Mám 14 letou dceru, ale druhé dítě se nám, zřejmě kvůli mé obezitě, nedaří. Děkuji za odpověď.

Dostala jsem tyto odpovědi:
Doc. MUDr. Mojmír Kasalický, CSc. 24.2.2007 8:35
Dobrý den, bandáž Vám pomůže zredukovat hmotnost a tím i úspěšně otěhotnět. V průběhu těhotenství žaludeční bandáž nečiní podle dostupných informací a podle našich zkušeností obtíže. Doporučuji se obrátit na naše pracoviště, www.iscare.cz Kasalický
MUDr. Michal Čierny, CSc. 24.2.2007 9:34
Vážená Gábino, právě adjustabilní bandáž žaludku přináší výhodu pro ženy ve fertilním období, které touží otěhotnět. Jednak se po zhubnutí upraví hormonální hladiny potřebné k početí a jednak je adjustabilní bandáž regulovatelná, takže jí lze natolik povolit, že nemůže negativně ovlivnit nitroděložní fázi vývoje potomka. Ojediněle jsou v cizině popsány potíže během gravidity u několika pacientek po rigidní bandáži, u kterých došlo k roztahání horní části žaludku nad rigidním neregulovatelným přiškrcením. Kamkoliv se v ČR obrátíte, doporučuji Vám žádat jedině adjustabilní bandáž. Některá pracoviště ještě nabízí i neregulovatelnou, rigidní, fixní bandáž.
MUDr. Martin Hrubý 24.2.2007 11:10
Máme stejné zkušenosti jako naši kolegové,máme rovněž klientky, které po bandáži úspěšně otěhotněly a porodily zdravé děti bez sebemenších obtíží.

Mně tyto odpovědi stačily, šla jsem si za tím a teď vůbec nelituji.
Pokud chceš vědět víc, zadej dotaz přímo nějakému lékaři, nebo si domluv pohovor a tam to s chirurgem jistě proberete. O případném IVF po bandáži by ti nejspíš řekla Milca-berca, ale to je na ní, jestli bude chtíti přispět do diskuse.
Držím palce ke správnému rozhodnutí a krásnému novému životu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 říj 2007 08:30 

Ahojky Lú.. taky Tě tu vítám.. a musím se přiznat, že i já uvažuji o miminku (sice klasickou cestou, snad se opět povede :wink: ) a proto sháním informace o tom, zda nějak vadí nebo nevadí bandáž, zda je lepší počkat s těhotenstvím až po úplném zhubnutí a nechat si před tím vyndat port i s hadičkou... ale jak jsem zatím zjistila, žádné problémy by být neměly.. Takže uvidíme..

Gábinko - děkuju za info :wink: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 říj 2007 12:49 

Ahoj,děkuji za reakce a odpovědi. Je fakticky úlevné,že někdo má podobné problémy,jako já. Už jsme IVF absolvovali před lety a máme chlapečka. Problém je sice na straně manžela,ale moje obezita (od té doby 30 kg nahoře) značně snižuje pravděpodobnost otěhotnění. Navíc jsme po druhém pokusu o miminko přišli a jedna z příčin je pravděpodobně stará známá obezita.No,alespoň mám silnou motivaci ke schazování kil a popravdě taky k odhodlání se k bandáži.Neustále mě od ní totiž někdo odrazuje (obvod. lékařka,známí . . .). Určitě to tady většina z vás zná: diety,léky,jojo efekt,diety,diety . . . a efekt minimální,nebo krátkodobý. Pokud by měl někdo ještě konkrétní zkušenost z těhotenství s bandáží,tak budu vděčná. Každopádně díky a mějte se pěkně. Lú

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 říj 2007 08:56 

Ahoj Lú 8)
Koukám, že krásně hubneš i bez bandáže :shock: , ale nejspíš jsi jako já a bojíš se, že to nevydržíš až do konce, popř. , že se časem stejně vše vrátí. :( Podle tvého BMI však v současné době nesplňuješ kritérium pro bandáž :!: :? Možná ale, že případné zdravotní problémy vyvolané obezitou, by tě k bandáži zase posunuly. :idea: Neváhej tedy a máš-li zájem, někde se objednej a zjisti u odborníků, jak na tom jsi. :wink: Třeba ti ale bude jen stačit hubnut pod dohledem obezitologa. :idea: Jsi pěkně rozjetá a mohla bys to zvládnout. :lol: :lol: :lol:
Přeji hodně štěstí v hubnutí i v rodinném životě. :wink: 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 říj 2007 21:45 

Ahoj Gábino,odhadla jsi to přesně.Ta kila šla dolů pomalu a v poslední době ani ťuk.Ovšem není to ten pověstný hubnoucí schod,ale abych tak řekla - dietní nekázeň. :oops: Fakt mám obavy,že to do konce nevydržím. Zatím mám jen neprověřené informace o tom,že BMI může být i nižší,ale protože jsem to ještě neověřila,tak si za tím nemůžu stát.Dám vědět,co zjistím.
Díky za přání a totéž i já přeju tobě. :D :D :D

Zelenoočko,držím ti palce a doufám,že se brzy zadaří. :P :D :D :P
Budu ještě hledat informace,tak se potom podělím. :lol:
Posledně jsem se tak zabrala do obsahu toho,co jsem psala,že jsem jsem zapomněla dodat tyhle řádky. . . :oops: :oops: :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 říj 2007 08:30 

Já začínala s nižším BMI ale bandáž jsem chtěla a v Iscare mi to vůbec nevymlouvali...a bez promlému mě i operovali a koukala jsem, že i Zelenoočka měla nižší BMI a ostatní taky

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12 říj 2007 08:41 

Taky10,díky za info. Musím říci,že to ráda čtu. . .

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1276 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina