Ahojky

, konečně mám chvilku, abych odpověděla na vaše dotazy.
Váha na metřiku je před otěhotněním. Po porodu mi zůstalo +4 kg, kterých se zatím nemůžu zbavit a popravdě řečeno, zatím to moc neřeším

. Horší je, že jsem si zvykla na víc jídla a také jsem teď dost na sladké, což dříve nebývalo. Je mi jasné, že mě čeká hodně práce, než se vrátím na původní váhu. Navíc bych ráda s metříkem zase hnula tím správným směrem. Až přestanu kojit, skončí období, kdy musím jíst „pořádně“ a zase k sobě budu přísná

a zaktualizuji metřík.
Po šestinedělí jsem v pořádku, takže chci začít trochu sportovat. Problém je v tom, že Jiříček přes den nemá pevný režim, takže nic moc nestíhám a večer, když usne, doháním resty. Budu muset najít skulinku na rotoped, později kolo či cvičení u DVD. Nechce se mi, ale vím, že když začnu, zase se mi to bude líbit a váha se snad zase začne snižovat

.
A teď pár slov ke dni „D“.
Teprve na konci 37. týdne se malý otočil z příčné polohy do té správné – hlavičkou dolů. To jsme zjistili při předoperačních vyšetřeních na plánovaného císaře. Ten se tedy odložil, ale doktoři mi začali porod vyvolávat, aby sestoupila hlavička a malý se znovu neotočil špatně. Porod mi vyvolávali 3 dny a už jsem toho měla fakt dost. Když jsem se konečně dostala na sál, už jsem sotva chodila. Bolelo mě všechno a všude

. Na sále mi píchli vodu a pak jsem ležela na boku na porodním lůžku, v ruce infuzi, přes břicho monitor a bolesti každou chvíli. Když doktoři viděli jak trpím, nabídli mi epidurál. I když jsem ho původně nechtěla, teď jsem za něj byla vděčná. Bohužel fungoval jen cca 15 min a velké bolesti se vrátily

. Byly už ale jiné a nutilo mě to tlačit. I když jsem podle odhadů střídající lékařky měla rodit asi za 3 hodiny, malý byl venku do půl hoďky po epidurálu. Prý se to někdy stává, že se tím porod urychlí. Nebudu tvrdit, že závěr už byl sranda, ale přeci jenom jsem věděla, že jsem na konci a to mi dalo sílu. Chlapeček křičel jak na lesy, mě zašili jen malou ranku třemi vnitřními stehy a bylo de facto po všem. Za dalších 10 minut už jsem telefonovala a SMSkovala tu šťastnou zprávu své rodině a známým. Byla jsem najednou úplně fit. Tato euforie se mne bohužel držela i v noci a já vůbec nemohla spát

. Navíc jsem kvůli epidurálu musela 12 hodin ležet bez pohybu na zádech a z toho mě druhý den bolela hrozně hlava . . . ale konec dobrý, všechno dobré

.
Jiříček má v šesti týdnech 4,2 kg a měří 59 cm. Bohužel musím přikrmovat, ale kojení se držím zuby nehty a tak je to teď tak půl na půl. Asi to brzy nebude stačit, ale já se budu snažit, dokud to bude možné.
Omlouvám se za zdlouhavý popis, ale náhodou mi malý dobře usnul a tak jsem chtěla odpovědět na vše, co vás zajímalo. Netuším totiž, kdy se mi zase podaří být u PC déle než 10 min

.
Ahoj, hezky hubněte, s radostí se množte a pak nám o tom pište

.
Pa Gábina