Ahojky všichni, náhodně jsem zabrousila u mladých na tuto stránku, protože jsem tam neměla aut.přístup/zapomněla jsem heslo/ a přes vyhledávač jsem se dostala na tuto sekci. Ráda bych přidala svou trošku do mlýna.
Myslím si, že je skutečně na každém z nás, kam se obrátíme na pomoc při řešení obezity. Já před opkou měla informaci jen o bandáži a na tu jsem nechtěla jít za žádnou cenu. Pak jsem se z telky dozvěděla o plikaci a přihlásila jsem se na OB. Samozřejmě jsem netušila, že existují i jiné operace, ale u plikace mne nalákalo, že se nic neřeže a údajně je vratná. Musím říci, že ani na vteřinu nelituji, že jsem ji podstoupila a ani dnes bych svoji obezitu neřešila jinou opkou. Také bych neměnila kliniku, protože já s ní mám velmi dobré zkušenosti. Také jsem na tomto foru objevila drOBky. Tak jsem i tam. Nejsem nějaký divoký přispívatel a když hledám nějaké řešení, vždy projedu obě fora. Co mně ale hodně vadí, že se na tomto foru velmi často objevuje až nenávistná kritika práce OB, jako by jiné kliniky či pracoviště nedělaly chyby, ale o těch tady nic a že je jich také dost. Vždyť lékaři jsou jenom lidé a my jsme každý jiný a nejde vše řešit u každého stejně. Schválně jsem si pročetla celou tuto sekci/různé druhy opek/ a všude se najdou nějaké problémy. Je docela možné, že na OB , kde s plikacemi začínali, to některým zájemcům neprovedli úplně dokonale, ale co vím já, tak teď ty problémy jsou asi stejné jako na ostatních pracovištích. Někdo tady psal, že po roce 2012 problémy s rozvazováním plikací už nejsou. Třeba mám to štěstí, že jsem ten případ. Když jsem se na drOBkách dočetla o problému Gemini, hned jsem napsala primářce/pod kterou po odchodu MUDr.Owen patřím/ a nechala jsem si udělat kontrolní gastro, protože jsem v té době měla pocit, že bych mohla klidně sníst více. Než jsem se tam dostala, tak jsem byla na dovče ve Španělsku, kde jsem to přehnala s porcí a už to jelo ven. Tak jsem se zklidnila a gastro ukázalo, že je vše naprosto v pořádku. Hubnu teď již pomaleji, ale zase se to hnulo dolů. Dost dlouho to lítalo + - 1kg nad 91kg. Mudr. Šrámková mi řekla, že si tělo zvyklo na malé porce a že to chce ubrat sacharidy a přidat pohyb. Měla pravdu, váha jde konečně, sice pomalu, dolů. Navíc v mém věku taky nemohu vypadat jako Twiggy, vzhledem k elastice kůže. Proboha, tak už některé přestaňte s tím honěním čarodějnic z OB a druhého fora. Rozumný člověk se podívá na řešení problému na obě fora a najde si tu správnou formu řešení aktuálního problému bez ohledu,kde ji našel. Mně osobně pomáhají obě fora a s řadou z Vás jsem se měla potkat na srazících/teď to je horší, problémy s vnoučaty-MŠ+nemocnost/ a všechny jste byly super a vstřícné.
Jinak já jsem objednaná na opku na OB na břišní kýlu+plastiku, ale na konec jdu kousek od nás, ne že bych nevěřila OB, ale finančně mi to vyjde na stejno a v případě potíží to mám za rohem a nemusím do Prahy. No a potíže mohou samozřejmě vždy nastat. Navíc tady u nás mi to bude dělat břišní chirurg s částečnou praxí plastiky.
Tak kočky a kocouři ZAKOPEJTE KONEČNĚ tu válečnou sekeru