monty píše:
Ahojte všichni.Tak se tu také hlásím po několika letech(3).
Mám za sebou tubu měla jsem 110kg a shodila jsem až na 87 kg,ale dnes je to pro mě naprosto neuvěřitelné.Nešlo to sice moc dolů,ale mě by stačilo i těch 87 jenže..
Dnes je to trochu přes tři roky a já vážím 103 kg a přibírám.Je to hlavně moje vina sladké je moje zhouba ale myslela jsem si že mě operace chuti na sladké zbaví a nic.Nejhorší na tom je že jsem zase tam kde jsem byla a říkám si jestli jsem neměla jít rovnou na drastyčtější zákrok,ale měla jsem z toho strach.Myslím si,že už nikdy neshodím tohle byla poslední možnost.Dnes už bych zkusila i druhou operaci ale je mě trapně se ukázat u pana doktora Čierného jak jsem dopadla.
Moc mě,ale mrzí že se zde nepíše více o těch co se jim nedaří.
Ahojky všem. Jsem po tubu asi 2,5roku s výchozí váhou 107kg, operací jsem se dostala nejníž na 80kg, víc to nešlo. Za poslední půlrok se přiznám, že jsem začala více jíst, miluju sladký, mám sedavou práci, takže se to nějak za posledních půlroku všechno sečetlo a váha nynější mi ukazuje necelých 95kg. Mám z toho depresi, přiznám se, že jsem požádala pana doktoru Hrubého o reoperaci, ale bylo mi odpovězeno, že prostě přijímám víc stravy než tělo potřebuje a tak se mám obrátit na nutriční terapeutku a vyřešit si i problém s přejídáním u psychologa. Napsal to vše samozřejmě velice slušnou formou, já ho považuji od začátku za velkého experta v tom co dělá a jeho odpovědi i rozumím.
Píšeš, že by ses styděla požádat o reoperaci, ale vidíš, já se nestyděla a přesto mi jí pan doktor pravděpodobně neprovede. Všimla jsem si ale přesto u některých tady z vás, že psané reoperace máte. Můžete nám prosím napsat, jak se vám povedlo vaše lékaře k této reoperaci " přesvědčit" ?
Nechci to úplně vzdát, mít 80kg bylo báječný, hlavně pro moje kolena..Takže dnešním dnem najíždím na porce do 100g každé tři hodiny, bez sladkého a s pohybem...Nevzdávej to !, zkus pana doktora Čierneho oslovit a uvidíš, třeba budeš mít víc štěstí než já.
Jednoznačně souhlasím s názorem, že žádná bariatrická operace není samospásná a že tu větší část dřiny a zodpovědnosti sám za sebe neseneme jenom my sami. Přeju všem co selhali, aby v sobě našli ještě tu sílu a úplně to nevzdávali ! Jinak do nového roku hodně štěstí, zdraví a spokojenosti.
Jinak bych také uvítala, kdyby do této rubriky přispívalo více lidiček, kteří jsou více let po tubu, psali svoje zkušenosti, jak si udržují váhu atd....Hezký den Dana

50let, syn 29let, sleeve resekce 14.7.2010 Turnov, skvělý pan dr.Hrubý a lidský přístup všech ostatních,
24.1.2013 konzultace k reoperaci Dr. Vraný Jablonec-schváleno
29.3. 2013 reoperace - SADI-S při 99kg v Jablonci dr. Vraný-zvládnuto