Ahoj, dlouho sem tu nebyla a nebojte dlouho nebudu
Jenom se chci podělit o svou zkušenost. Po nějaké době od operace jsem začala přibírat. Dost rapidně za půl roku minimálně 2 ale spíš 4 kg mě fakt dostalo. Pan doktor prohlásil, že moc žeru. Paní doktorka hledala dietní chybu. Nic nenašla. Nejsem sice vzorná v držení diety, sem tam nějaká chybka nastane, ale nic zásadního. Váha přesto stále stoupala. Po nabrání 10kg a neustálého přesvědčování doktorů, že opravdu z jídla to nebude, ale necítím se zrovna nejlépe, stále se mi zvětšoval podbřišek a už sem musela i koupit větší oblečení, se konečně začalo něco dít. Moje gynekoložka usoudila, že teda s tím chybějícím železem a silnou menstruací začnem něco dělat = nejlépe odebrat dělohu. Do nemocnice mne poslala s ultrazvukovým vyšetřením kde byl sice miom, ale není o čem mluvit ( prý max 3cm). Začal kolotoč. Naštěstí nastoupila má kamarádka co mě v okamžiku paniky a strachu podržela. Konečná verze? V děloze miom velikosti 11 týdne těhotenství, operace delší než normálně. Bez problémů to nejde to bych nebyla já
A závěr? Jen díky vyoperování dělohy a "vetřelce" v ní mám dole 8kg a můžu se sebou zase začít v klidu něco dělat. Ono makat na sobě a místo hubnutí stále přibírat mě fakt v ten okamžik hodně demotivovalo. Píšu to proto, že jestli se vám stane že váha leze nahoru, vy evidentně chybu neděláte tak je nutné hledat problém i jinde. Ať už vám lékaři tvrdí co chtějí a vysmívají se vám. Nikdy nezapomenu na ironicky znějící větu:" Vy si jako myslíte, že to schodíte jenom vyoperováním dělohy? Prostě něco děláte špatně." Jsem ráda, že chyba nebyla až tolik na mé straně jako na zdravotní straně mého těla.