Zdravím všechny přítomné lidičky. Jmenuji se Daniel a bydlím v Ostravě. Je mi 23 let a rozhodl jsem se pro plikaci v Ostravě- Vítkovicích u p. Holéczyho. S nadváhou bojuji od puberty, po rozvodu rodičů se moje váha drasticky zvýšila. Nyní mám BMI 46 (178cm a 145 kg) a řekl jsem si konec. Seznámil jsem se s kamarádkou a kamarádem, kteří byli na plikaci a kamarád za rok zhubnul 70Kg a kamarádka je taky na poloviční váze. Proto jsem se obrátil na docenta Holeczyho a už jen čekám na termín opky. Kolečko jsem si prošel už na jaře, ale paní psycholožka si nebyla jistá, jestli bych zvláddal stravovací režim po operaci, tudíž mě nechala 4 měsíce v péči nutriční terapeutky, jak jsem se to dozvěděl, že mi vlastně operaci zamítli, přibral jsem na 150 Kg. Jak jsem došel k nutriční a zvážila mě, byla v šoku, vysvětlil jsem jim to a řekl, že chci šanci do další kontroly, protože chci na operaci. Před dvěmi týdny jsem byl u nutriční a měl jsem 144Kg což bylo 6 kilo za měsíc a týden a předevčírem mi doktorka schválila operaci, tudíž mé papíry odnesla přímo p. Holeczymu. Hodně jsem četl Vaše příspěvky ohledně stravování a pooperačních stavů. Vím, že to nebude jednoduché, ale už trochu v hlavě mám plán jak na to. Psali jste dobrou recenzi na Nutridrinky po operaci, což se mi zalíbilo. Ohledně kašovité stravy jsem domluven s babičkou, která se o mě postará (je v důchodu) a ukáže mi jak se mixuje strava atd. Co se týče zákroku, tak myslím, že vše bude v pořádku a půjde to hravě laparoskopicky, jelikož jsem nikdy na operaci v oblasti břicha nebyl. Nikdy jsem nezažil jaké to je být hubenější, tudíž jsem velice zvědavý, jaké to bude, jak budu jíst mini porce, jezdit na kole a cvičit a kila půjdou dolů. Už teď mi paní terapeutka ukázala jak se dá daleko zdravěji jíst a cítím se lépe. Z opky mám trochu strach, nemám moc rád zvracení, ale budu si dávat pozor na první lžičky pití a doušky. Říkám si, že jsem ještě mladý, tudíž by mé tělo mělo v pohodě zvládnout plikaci. Kdybyste měli nějakou radu ohledně pooperačních komplikací, pište mi, klidně i soukromou zprávu. Jinak jestli je někdo z Ostravy a byl u pana Holeczyho na opce, napište mi SZ, rád budu s někým v kontaktu i mimo forum.
_________________ S úctou. Daniel.
|