fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 04 črc 2025 22:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1276 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 86  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:32 

berusko, zlob se nebo nezlob ale tvuj dotaz značí naprostou neznalost , opravdu si zde pokus něco přečíst. Když ti nasadí kroužek neznamená že za pul nebo třičtvrtě roku to samo zhubne 50 kilo!!! Oni ti s tím kroužkem ty kila neodeberou ani neuříznou. 50 kilo se nepodaří zhubnout hned tak někomu, s většinou lidí s kterými jsem sesetkala tak zhubli 40 za 2 roky. Samozřejmě jsou vyjímky jako naše romča ale ta měla jinou výchozí pozici a taky jinou operaci. A jak už píši v uvodu zlob se a nebo na mě nezlob, poslední dobou mne tyto nereálné a naivistické představy rozčilují, obzvlášt z mé vlastní zkušenosti, že to není lehké a že jsou i komplikace.
Mám pocit že z takovýchto nadšených naivisticky lidiček jsou pak nespokojené pacientky které v čekárně vykřikují : Ono to nehubne! / taky jsem jich pár zažila)Většina z nás tady prošla delším rozhodováním, nebo různými neuspěšnými dietami, než jsme se rozhodli k bandáži. Pokus se zastavit své bezmezné nadšení a pokus seněco více nastudovat o principu stravování a o všem ostatním a pokud sepak rohodneš v klidu a beze spěchu, ráda tě podpořím. Omlouvám se za dlouhé psaní, ale prostě jsem to musela napsat.

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 lis 2007 22:43 

Beruško také jsem Tu chtěla říct abys neměla přehnané cíle. Víš BMI 25 je už normální váha tak proč hned chtít docílit BMI 20??? To už jsi pomalu na hranici podváhy. A to je z extrému do extrému - i pro to tvé tělo. Mysli na své zdraví. A také je lepší si dát laťku trochu níž - vždycky ji můžeš zvedat. Ale nečekej hned zázraky.... (Maruš to popsala skvěle)

Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:21 

Maruško, napsala jsi to krásně, i já jsem to tu někde psala, že se mi zdá, že ten cíl je na začátek dost vysoký, je to neznalost a neinformovanost lidí...myslí si, že bandáž jim vyžene kila z těla.....tak se na ní nezlob, když si pořádně přečte stránky, určitě pochopí, že to tak není

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:27 

Já si myslím, že to neudělala úmyslně, já osobně když sem si dělala metřík, tak jsem taky nakonec napsala jen číslo, nebylo to to že bych chtěla docílit této váhy (i když kdoví), chtěla sem mít jen metřík. Takže si myslím, že to BMI 21 beruška nemyslela vážně, jen tam plácla nějaké číslo (možná se mýlím), ještě operaci nemá, takže si zatím nedává cíle, naším cílem je první operace a pak se asi teprve rozhodneme, kde ten náš cíl bude.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 08:31 

Já bych spíš z toho příspěvku měla pocit, že o té operaci moc neví, jak funguje a tak, i já jsem ze začátku tápala, než jsem pochopila, že to není samospasitelný kroužek.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 14:09 

Ahoj všem,jsem právě ve fázi psaní jídelníčku před vyšetřením a už to samo o sobě má zajímavý efekt v tom,že jsem zjistila,že vlastně ani normálně jíst neumím.Buď se přejídám,nebo nejím. . .
No a k diskuzi k Beruškou - asi nejsem sama,kdo o bandáži nejdříve slyšel,pak hledal informace,narazil na banding klub a dozrálo v něm přesvědčení,že tudy vede cesta. Myslím,že Beruška chtěla něco odhubnout,mezi tím otěhotnět a hubnout dál.Tak jsem to pochopila já. A jak jste napsaly, je to trochu tím,že asi moc nepročítala jiné příspěvky,ale konec konců se dočkala odpovědí a proto tu tohle parádní fórum je.
Já jsem se pročítat snažila,ale taky jsem objevila diskuzi na téma těhotenství pozdě.No a před tím jsem stihla založit tohle téma. :oops: :oops: :oops:
Už se fakt těším na to vyšetření a doufám,že nenastanou komplikace,protože i já,ikdyž vím,že nejmíň rok se musí čekat,tak už se na mimi moc těším a být trpělivá je fakt těžký ! Ale to s tou trpělivostí tady asi každý zná,že? :roll: :roll:

35 let,synek 9 let a dcerka 2 roky
bandáž 4.1.2008 , odstraněna v těhu, tubulizace květen 2010, Turnov

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 14:43 

taky 10 já se na berusku nezlobím já to ani neumím, ale když mě něco naštve tak to řeknu, víš celý život jsem dělala s chlapama, na stavbě nemůžeš na zedníka dělat ťuŤu Ňu Ňu, ale když něco dělá blbě tak zařvat. :lol: Ale já seřvu a umím ocenit když se to napraví. Ale však ona si to beruska prebere, není už malé decko( i když ve 23 muj starší syn tak občas jedná) ale ženský jsou vyspělejší, a když to myslí se svou váhou vážně, protože si jí moc váží :lol: tak to pochopí

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2007 19:05 

Takze Lú me pochopila dobre. chtela bych zhubnout ne hned. Ale postupne. Tak nejak to vim jaj to chodi. Chtela bych jit na operaci pred mimi. neco zhubnout. Protoze bych jina mimi nemohla, jak jsem psala v tematu Predstaveni, tak mam nalomenou stydkou kost, tak potrebuju zhodit par kilo pred mimi aby me kosti tu vahu zvladly. Jinak by se kost mohla zlomit uplne a ja bych pekne zkoncila na nejake dva roky na voziku. Proto bych chtela bandaz pred mimi. A taky si nemyslim ze zhubnu 50 kilo za rok. Na to dostat se do sve vahy pocitak tak 5 let. A s BMI 25 no a co, To jsem si chtela dat cilovou vahu 65 a nakonec jsem dala 70. Moje puvodni vaha byla 65. Ale budu rada kdyz za tech pet let budu mit treba 80. Jen jsem so dala za cil tu 70ku. Ja si radeji davam cile vyssi. A vice casu na splneni. Tak jsetli jste me nektere spatne pochopily tak ted uz jsem to snad vyjasnila. :lol: <3

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 08:13 

:lol: :lol: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 09:17 

Já se hrozně těším,až nebudu metráček a zatím se mi to zdá skoro nemožný. Jsem odhodlaná a vidina miminka je silná motivace,ale teď jako by to mělo opačný efekt,takže jím a jím a strašně se za to stydím a zlobím se na sebe. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 09:27 

Lú, vždyť už máš dole tolik kil, jsi úžasná, bylo by to škoda vzdát, máš silnou motivaci a to, že si občas něco dáš, hlavně se neobviňuj a nezlob se na sebe, jsme smrtelníci a každému z nás se to občas stalo, že zhřešil, nejsi výjimka

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 09:49 

Taky10 - díky za podporu. Něco takovýho jsem potřebovala. Mám nějakou krizi :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 09:56 

fakt si z toho nic nedělej, tu má občas každý, když se zaseknu na váze, tak mi taky není hej, ale říkám si vydž holka, přece to teď nevzdáš, ono to zase půjde, podzim je svinstvo, nemám ho ráda, jsem línější, unavenější, potřebuju sluníčko, to mě probere, vyžene ven a fakt mě nabíjí aktivitou, takhle si musím vždy hledat něco,co mi udělá radost, nějaká maličkost, voňavka, hadřík na sebe, sauna...něco, aby to bylo jen pro mě a abych si to užila, třeba takový víkend v Karlových Varech...mám tento týden a těším se na něj moc a moc, odpočinu si od domácích prací a rodiny, budu tam jen s pracovníky ze školy...no bude to super, dostsli jsme to jako dárek...relaxační pobyt, takže masáž, koupele, no vše, co můžou lázně nabídnout....už se těším

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 10:46 

No tak to fakt zní pohádkově.
Jsem už týden doma se synkem,který má zánět dutin a jak nikam nechodím,tak od rána do večera přemýšlým,co bych tak . . . No a jak píšeš,tak ten podzim. . . Nevím jak u vás,ale tady od rána padá takový to bílý mokrý s deštěm a to je něco co z duše nesnáším.
Ale ten tvůj víkend,ten si moc užij. To by mohl být fakt úžasná nabíječka baterek. Tak pak dej vědět,jak sis to užila. :D :D :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2007 11:43 

Vzdyt kilecka jdou dolu. Mamka nekde v novinach cetla, ze obcas se hubnuti zastavi. A ze pry to neni na skodu. Telo si pry na chvili potrebuje odpocinout a nabrat sily na nove hubnuti, pry to potka skoro kazdeho. Takove ty zravky :lol: Ale ber to tak ze telo nabere sily a pak budes hubnout jak blesk :wink: A miminko se priblizi. Huraaaa. Znam to teseni. Taky se tesim.

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1276 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 86  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina