Zdeni, je to opravdu různé.....a den ode dne jsou v tomto změny, doporučuji Ti, neptat se zde na to nikoho, každá nemocnice a každý kraj mají určité peníze a přerozdělují se, na tohle Ti může odpovědět jen operatér, pokud jsi se už pro nějakého rozhodla, zeptej se ho, tady v Praze třeba teď OZP má limity, vždy na začátku každého čtvrtletí uvolní sumu peněz, která pro každé zařízení je různá, různé jsou i ceny operací, takže pak nemocnice třeba ví, že za čtvrt roku může odoperovat na bandáž třeba jen 30 lidí od OPZ, ostatní lidi vyšetří a pokud jsou schopní operace, tak je naplánují až na další čtvrtletí, když mezi tím někdo onemocní a nemůže na operaci jít, bere to podle pořadí, tak mi to bylo řečeno...může zbrzdit nemoc, gastro. atd. VZP dřív limity neměla, ale myslím, že už je taky zavedly...fakt je lepší se ptátá tam, kde chceš být operována...pojišťovna se dá změnit, do té doby, než si vše oběhneš. Měla jsem štěstí, že v Iscare operovali i přes prázdiny, což většina nemocnic operace omezuje na ty jen nevyhnutelně nutné, tak na mě zbyl poslední termínek v červenci a taky na operaci většina lidí o prázdninách a v létě jít nechce, neměl by pak člověk na sluníčko, musel by posunout dovču a tak.A navíc teď má o bandáž čím dál víc lidí zájem, tak jsou asi termíny delší, ale fakt je to všude jiné.
_________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji...
|