fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 črc 2025 08:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 05:04 

Betty, já bych třeba zkusila tu Břeclav, ale, co nejdříve, protože tam jsou termíny dost dlouhé a pokud by se Ti to zdálo za dlouho, tak můžeš zkusit i druhou možnost. Vždy můžeš termín odhlásit a vysvětlit, že jsi se rozhodla jinak, nikdo Ti hlavu neutrhne. Jinak tady holky chodí ještě myslím do Vítkovic, a tam je to taky dobré. Já samozřejmě budu doporučovat Břeclav, protože tam jsem byla navýsost spokojena. :D

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 08:48 

BettyK píše:
Ahoj :) Chtěla bych se zeptat, jestli je podle vás lepsi jít na operací (řada bych tubulizaci) do Břeclavi k doktoru Čiernemu nebo do Ostravy k doktoru Holeczymu? Zkoušela jsem psát email oběma a oba potvrzují, že by pro mne operace měla být vhodná a mám se objednat na konzultaci, jenže teď nevím ke komu :-D
Jsem z Hodonína, takže z domu mám blíž Břeclav, ale studuju v Ostravě, takže přes tyden jsem zase tam. Chtěla bych jít na operaci nejlépe v červenci, myslíte, že v Břeclavi by to nebylo rychle? Chtěla bych se tento tyden konečně rozhoupat a objednat, ale nevím kam :?: Sice jsem to tady už hodně pročítala, ale dobré zkušenosti jsou s oběma a nemůžu se rozhodnout :-D Děkuji.

Ahoj já byla na tubu ale v Moštištích u dr.Šimoníka jem spokojená byla jsem 13.3 2014 a mám 8 kg dole určitě doporučuji ale nevim nic o Ostravě ani o Břeclavi myslím že to je jedno kde to udělají hlavně se rozhodnout a jít do toho držím palce at se rozhodneš jak chceš :D

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 10:08 

Děkuji za Vaše reakce :-)

Omlouvám se, že jsem se nijak více nepředstavila, doplním to teď. Byla jsem včera v noci taková rozhozená, protože nejspíš měli oba z uvedených doktorů (v Břeclavi i ve Vítkovicích v Ostravě) noční a odepsali mi okolo 11 hodiny :D

Je mi 20 let, pocházím z Hodonína, ale studuji na vysoké škole v Ostravě. Obézní jsem od malička, 15 letech jsem byla v lázních na zhubnutí, z tehdejších 120 kg jsem shodila asi na 110 kg, ale postupně se to po dalších 5 letech vyšplhalo na aktuálních ohromných a neskutečných 158 Kg. Měřím 174 cm. Útěchou pro mne je alespoň to, že známí by mi takovou hodně vysokou váhu netipovali, ale to je tak všechno. Poslední 2 roky mám zvýšený tlak, máme v rodině cukrovku, zvýšený cholesterol, mamka trpí křečovými žilami na nohou a přes léto má nohy vždy oteklé jako balony. Mě se naštěstí žádný z vážnějších problémů netýká, ale vím, že je to jenom otázka času. Podle některých bych s takovou váhou ani snad neměla být schopná chodit :D Ale ráda sportuju, jezdím na kole i na bruslích, chodím plavat a na procházky. Jím víceméně netučná jídla - byla jsem dlouhou dobu vegetarián, poslední asi 1 rok jsem začala jíst alespoň drůbeží maso. Nejím moc, ani se necpu sladkým, ale nemám absolutně žádný režim - kvůli škole - některý den od rána nic nejím a pak si udělám "teplý oběd" v 9 večer, až se vrátím ze školy. Z toho mám zase nachystané svačiny na celý den. Můj metabolismus takové nárazové hladovění a "přejídání" nedokáže zpracovat a řeší to tím, že se mi vše ukládá a já jenom kynu. Před rokem jsem několik týdnů trpěla na bolesti břicha, než mi přišli na to, že mám ucpané žlučové cesty a z toho zánět slinivky. Jsem po operaci odstranění žlučníku, od té doby kdykoliv sním nějaké řidší jídlo, jako např. krémové polévky, různé kaše, přesnídávky nebo i jogurty, a nezajím to "něčím tuhým", tak mám průjmy.

Když držím dietu, shodím zpravidla pokaždé stejně 12 kg a tam se mi to zastaví, samozřejmě to pak nevydržím a zase se vrátím ke stejnému stravování a přiberu to zpátky ještě s nějakým tím kilem navíc. Moje váha je jako na houpačce.

Už když mi bylo 17 let a měla jsem váhu 145 kg jsem zkoušela psát doktoru do Břeclavi ohledně operace, ale nedoporučoval to z důvodu, že tělo bylo ještě ve vývinu a mohlo by to přinést více škody než užitku.

Nyní jsem napsala oběma doktorům, z Vítkovické nemocnice v Ostravě mi pak doktor Holeczy napsal, že jsem horký kandidát na operaci a mám se mu ozvat ve středu, abychom se domluvili na konzultaci. A z Břeclavi mi doktor Čierny napsal, že rozhodně nemám s operací váhat a co nejdříve se rozhodnout, ve které klinice se svěřím do péče, a pokud se rozhodnu pro Břeclav, mám se mu ve čtvrtek ozvat a také se domluvíme.

A já nevím ke komu, pořád váhám :-D Nejspíš bych se více přikláněla k té Ostravě, protože by to tam mohlo být rychleji, a můžu si tam na konzultace a vyšetření odskočit ze školy, kde jsem během pracovních dnů. Také mám takový zvláštní, asi neoprávněný pocit, že Ostrava je přecejenom větší město a nemocnice by měla "být lepší" :-D Ale zase by tam při operaci za mnou nikdo z rodiny nepřijel na návštěvu a nevím, jestli bych to zvládla. Břeclav mám zase blíž domů, ale zase právě proto, že jsem přes týden v Ostravě až do konce května, tak bych tam měla zhoršenou možnost tam docestovat. Můj aktuální pocit je tak 60% Ostrava, 40% Břeclav, ale chci se na 100% rozhodnout do středy :-D

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 10:33 

Betty,já sice nepatřím mezi zastánce operací v tak mladém věku, ale u Tebe opravdu jiné řešení nevidím, Tvá nadváha je opravdu velká a sama s tím asi nezatočíš, taky patřím k těm lidem, co nikdo nevěřil a ani nyní nevěří kolik vážím, ale naše tělo a klouby si to uvědomují dost dobře a ty máš ještě šanci, že to žádné následky mít nebude. Mně už se bohužel chrupavky do kolen nevrátí. Jinak vůbec se nedívej na to, že v Břeclavi je malá nemocnice, protože, co se týče bariatrických operací, záleží hlavně na operatérovi a pan doktor Čierny patří k největším odborníkům v oboru. Myslím, že ať se rozhodneš pro jednu nebo druhou možnost určitě neprohloupíš.

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 11:00 

BettyK :P

Kdyby se gastrické baypasy dělaly v roce 1994 - kdy mě bylo sice už 28 let a měla jsem po těhotenství a 135 kg....byla bych šťastná. Bohužel se tenkrát teprve začaly dělat bandáže (podstoupila jsem jí :evil: ) a ještě špatné, vše se pokazilo a dnes mám 140kg, je mi 48 let (20 let tudíž nosím na zádech ještě jednoho člověka, skoro bolestí nechodím, nesportuji a ani už nechodím do společnosti..... :evil: :evil: :evil: ) a jdu na baypas do Jablonce. Říkám ti to proto, že vůbec neváhej a jdi do toho. Je dobré dát si tělo i mozek do pořádku dřív než budeš těhotná. Naučíš se jíst jinak a tělo bude také jinak fungovat :P . A celý život prožiješ lépe a radostněji... :lol: . Co se týká výběru lékařů. Znám osobně pana prim. Čiernyho z Břeclavy - JE TO MACHR :!: . Já jdu do Jablonce jen proto, že to mám z Prahy blízko a pan primář Vraný je stejný anděl jako mudr. Čierny. Víš, mám toho za sebou tolik, že už vím " JAK JE DŮLEŽITÉ SE DOSTAT DO RUKOU LÉKAŘE, který má zkušenosti a jsou za ním vidět spokojení pacienti :lol: :!: .
Přesně jak říkají děvčata. Vůbec nekoukej, že nemocnice je menší !!!!! Já jsem zažila tolik velkých nemocnic a KAM SE HRABOU NA MALOU NEMOCNICI V JABLONCI :!: .

No a teď to nejdůležitější :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ! OPERACI HNED, protože až dojde na den D - myslím tím svatební den :P , budeš moci mít na sobě krásné šaty a né bytel, protože v naší velikosti žádné krásné svatební šaty na slony NEMAJÍ :mrgreen: . Tak to bylo trochu zlechčení situace, ale jinak ti držím moc palečky. Máš oproti nám, skoro padesátnicím, nádherný náskok. Skoro celých 30 let :mrgreen: :shock: :mrgreen: . Můžeš si těch dalších 30 let užít v krásným a zdravým těle.
TAK DOTOHO :mrgreen: .

Operace stanovena na 11.4 2014

Pyšním se super synem a malou yorkšírkou

Obrázek

Tloušťka je luxus, který si už nemůžu dovolit! Tak hurá do "obyčejného" vysněného života....

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 11:44 

Kosatko
To jsi napsala moc krásně, úplně mi vyhrkly slzy :oops: :)

Betty
Vítej mezi námi a podepisuji se jak pod Blančin, tak pod Kosatčin příspěvek. Nerozhodneš se špatně ani v jednom případě, oba lékaři jsou vynikající!
Fandím Ti :!:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 11:59 

Moc Vám děkuju :-) Hlavně za podporu a taky za rady.

Kosatko, z Tvého příspěvku jsem byla na měkko :oops: :D

Určitě do toho půjdu, jsem o tom rozhodnutá na 100%, uvažuji o tom od těch 17 let, ale nemohla jsem se odhodlat. Minulý týden mě nahlodala kamarádka, že mám do toho určitě jít, proto jsem těm doktorům o víkendu napsala.

Ohledně té nemocnice, možná to až moc řeším, ale právě při té operaci žlučníku jsem se v Hodonínské nemocnici setkala s nehorázným nepopsatelným přístupem, takže z toho důvodu mám teď z operace a z pobytu v nemocnici strach :(

Každopádně teď po tom co tu zmiňujete doktora Čierneho, zase se více přikláním k němu :D Nevíte náhodou jak dlouho přibližně by se mohlo v Břeclavi na operaci čekat? Kdyby to šlo, chtěla jsem si to naplánovat na červenec, nejlépe začátek, abych měla dost času o prázdninách na zotavení.

22 let, 176 cm
http://my-new-bariatric-life.blog.cz/

23. 4. 2014 první konzultace
13. 8. 2014 sleeve resekce, doc. Holéczy Ostrava-Vítkovice
13. 8. 2014 160 kg, břicho 150 cm
13. 8. 2015 113 kg, břicho 115 cm

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 12:17 

Betty
Dr. Čierny je úžasný a sestřičky na oddělení jsou andělé :wink:
Je to wellness Břeclav :D
Myslím, že se s ním domluvíš!

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 12:54 

Betty vítám tě a gratuluji ti k rozhodnutí :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 12:56 

Kosatko krásně napsané :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 16:19 

Betty, ve Vítkovicích je nemocnice vcelku malá a přístup jak primáře Holeczyho tak ostatních lékařů na chirurgickém oddělení a sestřiček skvělý. Byla jsem na operaci 6.1. 2014, tj. v pondělí a v pátek jsem šla domů, myslím, že těch pár dnů bez návštěvy rodiny určitě vydržíš, za mnou tam ze Zlína taky nikdo nejel, anebávštěvu nějaké kamarádky ze školy :lol: o si domluv npředpokládám, že máš mobil, popřípadě i noťas, tak úplně odstřižená nebudeš, a to vyřizování před operaci bys asi zvládla spíš v Ostravě, než abys dojížděla. Po mně byla ve Vítkovicích na bypassu vavrenečka a taky si je tam chválila.

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 17:07 

Všechna vyšetření, tzv. kolečko, si můžeš vyřídit, kde chceš.

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 17:10 

Motiva, moc děkuju za odpověď :-) Mohla bych se ještě zeptat, jak si to měla ještě před tou operací? Za jak dlouho od první konzultace Tě objednali? A umožnili Ti, aby sis všechna předoperační vyšetření udělala u nich v nemocnici? A potom po operaci se tam jede ještě na kontrolu, nebo je možné např. vytáhnutí stehů na chirurgii jinde? :) Omlouvám se, že se tak ptám, ale chci si ještě předtím zjistit co nejvíce informací, ať potom nejsem vykulená :mrgreen:

Předmět příspěvku: Nemocnice Havířov
PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 18:00 

Ahoj, zdravím všechny, trvalo mi hodinu si přečíst pár stránek zpátky. Moc gratuluji všem k úspěchům, jste mi velkou motivací. I mně už se to blíží. (7.4.)Mám smíšené pocity (prostě jsem váhavka), moc se těším, ale mám i obavy, jak to budu zvládat. :roll: :roll:

Krásných 144kg :oops:
čínský chocholáček
manžel
chuť bojovat

45 let ,výška 174 cm !

28.9.2015 88 kg
Obrázek[/color]

Naposledy upravil davvy22 dne 31 bře 2014 20:41, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 18:30 

ahojky...můžu slova motivy jen potvrdit...byla jsem přístupem všech ve Vítkovické nemocnici velmi spokojená...byla jsem objednaná tenkrát do obezitlogické ambulance 04.09.2013 a již při prvním pohovoru mi bylo panem docentem řečeno, že pokud se operace nestihne do konce roku, tak jen kvůli nedostatku financí, které nemocnice mívají...a to se taky stalo, byla jsem operovaná 04.02....předoperační vyšetření jsem dělala kompletně u nich a pár dní po propuštění z nemocnice si mně objednali na kontrolu, kdy mi taky vytáhli stehy...ale já bydlím blízko Ostravy, takže věřím, že motiva to řešila jinak...pan docent je velmi příjemný, sympatický a má pochopení...tak jako všichni, které jsem tam potkala... :D

41 let, Roux Y Gastrický Bypas, doc. Holéczy dne 04.02.2014 :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina