Ahojky Renčo a Věrko, moc Vás vítám mezi námi, jsem ráda, že se nám rodina rozrůstá o další lidičky. A co Vám chci napsat??? I já celý život bojovala s obezitou, někdy jsem klidně 20 kg shodila, pak je zase nabrala, někdy i víc...držela celý život diety, pak je porušovala, asi každá z nás, co sem na tyto stránky chodí to zná ze své zkušennosti. Téměř omylem jsem narazila na toto forum a jsem za to osudu vděčná, jsem ráda, že jsem mohla poznat,ať už osobně, nebo jen pomocí fotek a písmenek tolik báječných lidiček se stejným problémem...už jsem na to prostě nebyla sama.Jejich úspěchy ať už větší či menší mě motivovaly, jejich slova pochopení, naděje a kolikrát i podpory mi dodávaly sílu, už jsem nechtěla vláčet jediné zbytečné kilo navíc a říkala jsem si, že i kdyby bylo pár kilo dole, ale trvalých, tak to mělo cenu. Ať je člověku 20 nebo padesát, pořád to smysl má, o každé kilo dole je hned tělu, kloubům a kostem lépe...a hlavně jsem tu poznala prima lidi a to za to stojí. Já to doma neřekla nikomu, mám jen 2 kamarádkám, o kterých jsem věděla, že nic neřeknou a podpoří mě. Manželovi jsem to napsala sms až po nástupu do nemocnice. Ale bylo to jen z obavy, že by mi to rozmlouval a bál by se, mám taky doma 2 děti, ale ty to neví dodnes. Moje blízká rodina už ano, teď už jsou rádi, vidí úspěchy a hlavně to, že se mi nic nestalo a že mě to opravdu v ničem neomezuje. A i kdyby rádi nebyli, je to moje rozhodnutí, můj život a musí to respektovat. Jinak co Tě Renčo v Praze čeká....pročti hlavně různá témata....vše se tu dá dozvědět, pokud jdeš na první konzultaci, můžou se Tě ptát, jestli nechceš třeba jen zkusit prášky nebo dietu a tak...já řekla, že vše už jsem za svůj život podstoupila, že mě bolí záda, pořád přibírám a že už na nic čekat nechci a jsem pevně přesvědčená, že chci bandáž. Nijak mě to nerozmlouvali. Měla jsem ze stránek Iscare stažené formuláře, které jsem si vyplnila, což si můžeš udělat i ty...pak Tě čeká tzv. kolečko, objednají Tě na krev, k internistce, na gastro, k psychologovi a pokud budeš mít vše v pořádku, dají Ti termín na operaci. V Iscare se bát nemusíš, jsou tam všichni moc příjemní a milí. Pokud máš jakékoliv pochybnosti, vyptej se, ale ze své zkušennosti Ti mohu říct, že jsem ráda, že jsem bandáž v červenci podstoupila, komplikace nemám žádné, v ničem mě to neomezuje.Renčo, já si myslím, že ty pocity měli všichni podobné, taky jsme byli neukázněné, je to fakt o vůli, o novém životním stylu, já to brala jako šanci začít nový život a nemysli si, každá tady občas selže někdo víc a někdo míň. Obezita je nemoc, jako každá jiná...jen je třeba si to uvědomit a začít s ní trošku bojovat, uvidíš, že když Ti kilečka půjdou dolů, budeš mít radost, bude Tě to motivovat a budeš chtít pokračovat a pokud na Tebe někdy padnou chmury, mě pomáhá se tu vypsat a lidi, kteří Tě chápou, protože tím prošli taky Tě podrží, u mě to tedy funguje, nechci zklamat sebe ani vlastně je. Moc Vám držím palečky, aby jste se rozhodly co nejlépe, aby Vám šla kila dolů a pokud se rozhodnete k operaci, aby jste to braly jako start do nového života.
_________________ band 17.7.2007 s čerstvým doplněním 4 ml...už šla váha nahoru...tak snad bude lépe...... pořád se ale motám mezi 70 a 75 kg........koupe se to koupe až tak moc, ale pořád bojuji...
|