fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 23 črc 2025 14:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 07:06 

Lucindo
Vítej mezi námi!
Bandáž není podle mého názoru při Tvé váze optimálním řešením :roll:
Počti si zde viewtopic.php?f=52&t=1475

Mijo
To je dobře, že jsi k nám našla cestu zpátky :wink:
Nechceš popsat svůj příběh sem? viewtopic.php?f=52&t=1475 nebo sem viewtopic.php?f=52&t=971

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 08:07 

Venusanka píše:
dagmar28 píše:
Ahojte :D
Jsem zde nově. Měla bych jít na bariatrickou operaci, kterou "vyběhávám" od března t.r. Mám všechna vyšetření hotova a teď čekám, kdy se ozvou z nemocnice s termínem. Jdu do nemocnice v Ostravě - Vítkovicích k Doc. Holéczymu a dofám, že vše dobře dopadne.
Čtu zde vaše úspěchy a jsem z nich nadšená a věřím, že budu psát do fora samé pozitivní věci. Moc nám všem držím palečky a hodně úspěchů :mrgreen:
Ahoj Dasi,ja jsem taky z OV-Poruby :D .Jen nejdu na operaci do Vitkovic,ale na FN.Mas stesti,Vitkovice jsou pry na to moc dobre,zejmena Doc.Holeczy.Ja jeste obiham kolecko.V utery jdu na sono a gastro,cekam na to uz 2 mesice.No a s vysledky mam prijit 30.6.pro termin operace TUBU.Na co jdes Ty?Jarca

Dagmar Ostrava-Poruba

šťastně vdaná, 51 let, 2 dospělé dcery a 1 vnučka ( 3 roky)
20 let 46 kg
40 let 60 kg
51 let zatím moje nejvyšší váha 102 kg/160 cm BMI 39,8

Ahoj myslela jsem na plikaci, ale byla mi doporučena sleeve resekce, no to je vlastně TUBU ne ?
nebo se mýlím ?

dagmar

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 08:09 

Dagmarko
Ano, sleeve resekce je česky tubulizace, zkráceně tubu :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 10:49 

Díky už jsem to také našla :lol:

51 let, šťastně vdaná, dcery 27,29 let vnučka 3 roky
20 let 46 kg
40 let 60 kg
51 let 102 kg

Ter.operace 22.7.2014 u Doc. Holéczyho:-)

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 11:38 

Dasi ahoj,nemylis se.TUBU je Sleeve operace :wink:Jinak co tady holky pisi,tak Tubulizace je lepsi nez Plikace,s ni jsou caste problemy.Bud se rozvazuje nebo je nuti na zvraceni.Takze jestli ses jeste nerozhodla,tak bych se priklanela k TUBU operaci.Ja nastesti nemusela doktora premlouvat,vybalil na me Tubu,kterou jsem i chtela a ted uz jen cekam na termin opky. :)

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 16:38 

Dobrý den všem,

jsem na tomto fóru nová. Ale už nějakou dobu Vás pročítám a snažím se najít odpovědi na mé otázky, týkající se bariatrických operací.
Jsem rozhodnutá na jednu jít. Musím. Už opravdu nevím co se sebou. Sama to nezvládnu, potřebuju pomoc.
Dle mých proporcí usuzuji, že jsem asi nejspíš adept na bypass.
Pozorně jsem si pročetla na tomto fóru podrobný popis obou druhů bypassů. Přesto stále některým věcem nerozumím.
Proto bych poprosila zasvěcené, aby mi laicky vysvětlili rozdíl obou bypassů. Nemyslím to, že u jednoho je menší žaludek, jinak klička atd. ale spíš jaký je v tom rozdíl pro mě jako pacienta. U kterého se víc hubne? U kterého se jak jí? Jsou tam rozdíly ve velikosti porcí?
Funguje ta malabsorpce u obou dvou stejně?
A taky by mě zajímalo, jestli víte o někom, kdo ač má bypass nehubne. Kdo to třeba nějak přejedl nebo tak něco.
Toho se totiž hrozně bojím. Já jsem totiž fakt hodně nenažraná a špatně se kontroluju a nemám vůbec žádnou sebedisciplínu.
Moc vás prosím o odpovědi.
Děkuji vám předem
Barbora

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 16:50 

barynka píše:
Dobrý den všem,

jsem na tomto fóru nová. Ale už nějakou dobu Vás pročítám a snažím se najít odpovědi na mé otázky, týkající se bariatrických operací.
Jsem rozhodnutá na jednu jít. Musím. Už opravdu nevím co se sebou. Sama to nezvládnu, potřebuju pomoc.
Dle mých proporcí usuzuji, že jsem asi nejspíš adept na bypass.
Pozorně jsem si pročetla na tomto fóru podrobný popis obou druhů bypassů. Přesto stále některým věcem nerozumím.
Proto bych poprosila zasvěcené, aby mi laicky vysvětlili rozdíl obou bypassů. Nemyslím to, že u jednoho je menší žaludek, jinak klička atd. ale spíš jaký je v tom rozdíl pro mě jako pacienta. U kterého se víc hubne? U kterého se jak jí? Jsou tam rozdíly ve velikosti porcí?
Funguje ta malabsorpce u obou dvou stejně?
A taky by mě zajímalo, jestli víte o někom, kdo ač má bypass nehubne. Kdo to třeba nějak přejedl nebo tak něco.
Toho se totiž hrozně bojím. Já jsem totiž fakt hodně nenažraná a špatně se kontroluju a nemám vůbec žádnou sebedisciplínu.
Moc vás prosím o odpovědi.
Děkuji vám předem
Barbora

Ahoj Barynko, koukám že jsem na tom stejně... taky jsem pevně rozhodnuta do toho jít, jen zatím ještě pátrám, ptž mám ještě další dg. k tomu všemu a nevím, zda bude možné nějakou OP provést, ale snad ano. Musíme se do toho opřít a jít si za svým snem.

9.9 2014 TUBU - Mostiště - 125kg
4.4 2016 abdominoplastika - zlaté ruce dr. Adlerová FN Brno

http://jaxx36.rajce.idnes.cz/srovnavaci/

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 17:32 

Barynko, já mám něco málo 4 měsíce po baypasu a můžu ti k tomu napsat co vím...já jsem podstoupila ten složitější baypas a to hlavně kvůli cukrovky...je u něho zajištěno větší procento maloabsorpce než u minigastrického baypasu...osobně si myslím, že na hubnutí to veliký vliv nemá, protože stejně každý člověk má tloušťkou zničené tělo jinak a tak taky každý z nás jinak reaguje na jakoukoliv operaci...ptala jsem se při jedné z kontrol docenta, jestli někdy se stalo, že mu pacient nabral zpátky po operaci baypasu svoji váhu a on mi řekl, že jednou ano...že ten pacient odmítl spolupracovat s nutriční poradkyní a jedl pořád jenom skladké a moučné jídla...takže všechno co zhubnul nabral po čase zpět...z mých zkušeností můžu říct, že mně sladké přestalo chutnat a lákat...a když už ta chuť příjde, tak to vyřeším bonbonem a hotovo...taky přejídání je minulost, protože tak špatně, jako když se zapomenu a sním větší porci mi nikdy, nikdy, nikdy nebylo...a netrvá to pět minut...u mně většinou dvě hodiny utrpení...stane se ti to jednou, dvakrát a potom už si dáváš setsakra pozor, aby se to nestalo potřetí :D příjdeš na to, že to jídlo ti stejně neuteče, počká na tebe a když si ho rozdělíš na více porcí, tak je ti daleko líp a ty kila dolů za to doopravdy stojí...prostě tě to samo donutí přestat tolik jíst a nebo k jídlu pít, což byl můj problém...samo tělo je takový bič, který mně hlídá...a jsem tomu moc ráda a spokojená :D

41 let, Roux Y Gastrický Bypas, doc. Holéczy dne 04.02.2014 :)

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 19:17 

vavrenecka píše:
Barynko, já mám něco málo 4 měsíce po baypasu a můžu ti k tomu napsat co vím...já jsem podstoupila ten složitější baypas a to hlavně kvůli cukrovky...je u něho zajištěno větší procento maloabsorpce než u minigastrického baypasu...osobně si myslím, že na hubnutí to veliký vliv nemá, protože stejně každý člověk má tloušťkou zničené tělo jinak a tak taky každý z nás jinak reaguje na jakoukoliv operaci...ptala jsem se při jedné z kontrol docenta, jestli někdy se stalo, že mu pacient nabral zpátky po operaci baypasu svoji váhu a on mi řekl, že jednou ano...že ten pacient odmítl spolupracovat s nutriční poradkyní a jedl pořád jenom skladké a moučné jídla...takže všechno co zhubnul nabral po čase zpět...z mých zkušeností můžu říct, že mně sladké přestalo chutnat a lákat...a když už ta chuť příjde, tak to vyřeším bonbonem a hotovo...taky přejídání je minulost, protože tak špatně, jako když se zapomenu a sním větší porci mi nikdy, nikdy, nikdy nebylo...a netrvá to pět minut...u mně většinou dvě hodiny utrpení...stane se ti to jednou, dvakrát a potom už si dáváš setsakra pozor, aby se to nestalo potřetí :D příjdeš na to, že to jídlo ti stejně neuteče, počká na tebe a když si ho rozdělíš na více porcí, tak je ti daleko líp a ty kila dolů za to doopravdy stojí...prostě tě to samo donutí přestat tolik jíst a nebo k jídlu pít, což byl můj problém...samo tělo je takový bič, který mně hlídá...a jsem tomu moc ráda a spokojená :D

děkuju za odpověď a povzbuzení :)

PříspěvekNapsal: 16 čer 2014 20:01 

AHOJTE HOLKY VÍTAM VÁS TADY JÁ MÁM TUBU A JSEM VELICE SPOKOJENÁ MÁM TO DĚLÁNO V OSTRAVĚ NA FIFEJDÁCH DR.DOSTALÍK.KOLIK JSEM ZHUBLA VIDÍTE NÍŽE :-)DRŽÍM VÁM PALUŠKY AT VÁM VŠE DOBŘE DOPADNE A AT KILEČKA JDOU PĚKNĚ DOLŮ.A HLAVNĚ AT SE DOBŘE ROZHODNETE JAKOU OPKU PODSTOUPIT.SAMA OPERACE JE JEN BERLIČKA-PO OPERACI ZÁLEŽÍ JEN A JEN NA VÁS JAK BUDETE DODRŽOVAT ŘEŽIM A PRAVIDLA.

váha 13.10.2014----84kg--uffff -40kg úspěšně zvládnuto...........

PříspěvekNapsal: 17 čer 2014 16:07 

eva magnusova ahoj a diky za slova podpory.Taky mam jit na TUBU,cekam na termin opky ve FN,uz bych ji chtela mit taky za sebou :roll:

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

PříspěvekNapsal: 17 čer 2014 19:52 

venusanka neboj dočkaš se a pak už to bude jen pohoda držím ti palušky :)

váha 13.10.2014----84kg--uffff -40kg úspěšně zvládnuto...........

PříspěvekNapsal: 17 čer 2014 20:44 

eva magnusova píše:
venusanka neboj dočkaš se a pak už to bude jen pohoda držím ti palušky :)

Diky Evi :)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2014 08:00 

Holky píše se tady někde i o komplikacích? Všechny jste to zvádly na 1 ?

9.9 2014 TUBU - Mostiště - 125kg
4.4 2016 abdominoplastika - zlaté ruce dr. Adlerová FN Brno

http://jaxx36.rajce.idnes.cz/srovnavaci/

PříspěvekNapsal: 18 čer 2014 08:25 

jaxx35...asi ne všichni to zvládli na 1..nějaké komplikace určitě byli...třeba můj brácha byl na operaci 4.6..šel na řadu jako první a v 10 hodin ho přivezli zpět na pokoj..jenže se mu rychle plnil dren a tak šel ve 14 hodin znovu na sál,kde mu to zrevidovali a opravili a pak už byl v pohodě...dnes je 14 dní po operaci,má dole 17.5 kg a je nadmíru spokojený a prý by do toho šel klidně znovu..je bez potíží,lépe se hýbe,líp se mu dýchá,hlad nemá,což je pro něj stále záhada :wink:

já-reopka z bandáže na tubu/116kg ..manžel tubu/145kg 9.10.2013 v Turnově
já-nejvyšší váha 135kg
manžel 48 let a 145 kg..6 neděl po opce 119.5..2 měsíce po o..117 kg..nyní 97 kg..úplné vysazení prášků na cukr a tlak ukázkový
http://radkar13.rajce.idnes.cz/nastenka

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina