Barynko, já mám něco málo 4 měsíce po baypasu a můžu ti k tomu napsat co vím...já jsem podstoupila ten složitější baypas a to hlavně kvůli cukrovky...je u něho zajištěno větší procento maloabsorpce než u minigastrického baypasu...osobně si myslím, že na hubnutí to veliký vliv nemá, protože stejně každý člověk má tloušťkou zničené tělo jinak a tak taky každý z nás jinak reaguje na jakoukoliv operaci...ptala jsem se při jedné z kontrol docenta, jestli někdy se stalo, že mu pacient nabral zpátky po operaci baypasu svoji váhu a on mi řekl, že jednou ano...že ten pacient odmítl spolupracovat s nutriční poradkyní a jedl pořád jenom skladké a moučné jídla...takže všechno co zhubnul nabral po čase zpět...z mých zkušeností můžu říct, že mně sladké přestalo chutnat a lákat...a když už ta chuť příjde, tak to vyřeším bonbonem a hotovo...taky přejídání je minulost, protože tak špatně, jako když se zapomenu a sním větší porci mi nikdy, nikdy, nikdy nebylo...a netrvá to pět minut...u mně většinou dvě hodiny utrpení...stane se ti to jednou, dvakrát a potom už si dáváš setsakra pozor, aby se to nestalo potřetí

příjdeš na to, že to jídlo ti stejně neuteče, počká na tebe a když si ho rozdělíš na více porcí, tak je ti daleko líp a ty kila dolů za to doopravdy stojí...prostě tě to samo donutí přestat tolik jíst a nebo k jídlu pít, což byl můj problém...samo tělo je takový bič, který mně hlídá...a jsem tomu moc ráda a spokojená

41 let, Roux Y Gastrický Bypas, doc. Holéczy dne 04.02.2014